Türkiye’nin Letonya ve Sırbistan Dünya Kupası Eleme Maçları NTV’de

23.08.2022 - 04:51

Türkiye’nin Letonya ve Sırbistan Dünya Kupası Eleme Maçları NTV’de

FIBA Basketbol Dünya Kupası elemelerinde Türkiye’nin rakipleri Letonya ve Sırbistan. 25 ve 28 Ağustos’ta oynanacak bu iki mücadelenin yayıncısı NTV oldu. Türkiye’nin Letonya ve Sırbistan Dünya Kupası eleme maçları, NTV’de basketbolseverlerle buluşuyor.

Yıllardır Türkiye’nin tüm karşılaşmalarını ekranlara getiren NTV, Letonya ve Sırbistan Dünya Kupası eleme maçlarını yayınlayacağını duyurdu. 25 Ağustos 19.30’daki Letonya-Türkiye ve 28 Ağustos 20.00’deki Türkiye-Sırbistan karşılaşmalarını NTV ekranlarından takip edebilirsiniz. Kasım ve Şubat aylarında oynanacak eleme maçlarının da NTV ekranlarından yayınlanması bekleniyor.

EuroBasket Öncesi İki Ciddi Sınav

Türkiye, EuroBasket öncesinde Letonya ve Sırbistan karşılaşmalarıyla turnuvaya hazırlanacak. Bu iki kritik mücadelenin ardından Dünya Kupası tablosu biraz olsun netleşecek. Turnuva için eleme maçları Kasım ve Şubat aylarında devam edecek. Oynanacak 6 maçın ardından grubu ilk 3 sırada bitiren ekipler adlarını Dünya Kupası’na yazdıracak.

Türkiye’nin Ağustos ayında oynayacağı iki maçın programı ise şu şekilde:

25 Ağustos
  • 19.30 Letonya-Türkiye
28 Ağustos 
  • 20.00 Türkiye-Sırbistan
1 cedi 23.8.2022.webp      

İki Ekibe de Şansımız Tutmuyor

Türkiye ile Letonya arasında oynanan son dönem maçlarda Letonya’nın üstünlüğü söz konusu. İki ekip arasında oynanan son 5 maçın 4’ünü Letonya kazandı. Türkiye, rakibini en son 2017 yılında mağlup etme başarısı gösterdi. Türkiye ile Sırbistan arasında oynanan maçlarda da benzer bir durum söz konusu. İki ekip arasında oynanan son 5 maçı da kazanan Sırbistan oldu. Türkiye, rakibini en son 2013 yılında mağlup etme başarısı gösterdi.

Grupta ikinci sırada yer alan Letonya ile ilk 3’e girip Dünya Kupası’nda mücadele etmek isteyen Türkiye arasındaki bu mücadele, 25 Ağustos Perşembe 19.30’da NTV ekranlarından naklen yayınlanacak. 

Bu karşılaşmanın 3 gün sonrasında rakip Sırbistan olacak. 28 Ağustos Pazar 20.00’deki Türkiye-Sırbistan Dünya Kupası grup eleme karşılaşması da NTV ekranlarında basketbolseverlerle buluşacak.

Türkiye’nin Kasım ayındaki Dünya Kupası eleme karşılaşmalarının da NTV’den naklen yayınlanması bekleniyor. 10-13 Kasım tarihleri arasında Belçika ve Sırbistan ile karşılaşacak Türkiye, Şubat ayında ise Letonya ve Belçika maçlarıyla grup aşamasını tamamlayacak.