Türkiye’nin UEFA Sıralamasındaki Yeri Belli Oldu!

08.04.2022 - 11:09

Son 31 Yılın En Kötüsü! Türkiye’nin UEFA Sıralamasındaki Yeri Belli Oldu

Avrupa kupalarında temsilcisi kalmayan Türkiye’nin UEFA sıralaması netleşti. 2023-2024 sezonunda Avrupa’ya kaç takımla gideceğimizi belirleyen sıralamada, bir alt sıramızda yer alan Norveç’e geçildik. 20'nci sıraya gerileyen Türkiye, 1990-1991 sezonundan bu yana en kötü derecesini elde etmiş oldu.  

Ülkelerin Avrupa kupalarına kaç takımla katılacağı ve bu takımların mücadeleye hangi turlardan başlayacağını belirleyen UEFA sıralamasında, Türkiye’nin sezonu kaçıncı sırada tamamlayacağı kesinleşti.

Sezonu 20'nci Tamamladık

Şampiyonlar Ligi kupası Boğaziçi Köprüsü silüeti önüne basına sergilenirken

Geçtiğimiz hafta UEFA sıralamasında 19’uncu sırada bulunan Türkiye, bir alt sırada bulunan Norveç’e geçildi. Norveç ekibi Bodo/Glimt’in UEFA Konferans Ligi’nde Roma’yı mağlup etmesiyle, Türkiye bir sıra daha geriledi. Hem bizim hem de altımızda yer alan ülkelerin Avrupa’da temsilcisi kalmadığı için sezonun geri kalanında sıralamamız değişmeyecek.

Avrupa'da 4 Takıma Düştük

Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi ve Konferans Ligi logolarının yer aldığı görsel

UEFA sıralamasında 20’nci sıraya gerileyen Türkiye, 2023-2024 sezonunda Avrupa kupalarında 4 takım ile temsil edilecek. Avrupa’ya daha fazla takım gönderebilmemiz için sezonu ilk 15 sıra içerisinde tamamlamamız gerekiyordu.

UEFA Avrupa Ligi'nde Yokuz!

Sezonu 20’nci sırada tamamladığımız için, Süper Lig’den 2023-2024 sezonunda Şampiyonlar Ligi’ne iki yerine bir takım katılabilecek. Ayrıca 17’nci sıranın altında kaldığımız için UEFA Avrupa Ligi’ne de temsilci gönderemeyeceğiz. Böylece 2023-2024 sezonunda ülkemizden Avrupa kupalarına gidecek takım sayısı beşten dörde düşmüş olacak.

Şampiyonlar Ligi’ne bir, Konferans Ligi’ne 3 takım gönderecek olan Türkiye’nin tüm takımları bu kupalara eleme turlarından dahil olacak. Türkiye bu sıralama ile Avrupa'da son 31 yılın en kötü derecesini görmüş oldu.