Dünyanın En Pahalı 10 Futbolcusu Kim? İşte En Değerli Oyuncular!

15.01.2022 - 12:18

Dünyanın En Pahalı 10 Futbolcusu Kim? İşte En Değerli Oyuncular!

Futbolun doğduğu kıta olan Avrupa’da, futbol endüstrisi her geçen yıl genişlemeye devam ediyor. Pandemi etkisiyle zor bir dönemden geçen futbolda gelirlerin düşmesi Avrupa Süper Ligi gibi yeni fikirlerin ortaya atılmasına sebep oluyor. Kulüpler maddi sorunlarla baş etmeye çalışırken oyuncuların bonservis ücretleri ise artmaya devam ediyor. İşte dünyanın en değerli oyuncuları!

Dünyada futbol endüstrisi maddi olarak zor günler yaşasa da futbolcuların değerleri her geçen gün artıyor. Kıyasıya bir rekabet içindeki kulüpler kupalara uzanmak ve pastada daha fazla pay alabilmek için oyunculara kesenin ağzını açıyor. Özellikle Avrupa’da futbol pazarı büyürken ödenen bonservisler de katlanarak artıyor.

En Değerli Oyuncu Kim?

mbappe

Transfermarkt’a göre dünyanın en değerli oyuncuları listesinin başında Paris Saint Germain’in 23 yaşındaki Fransız oyuncusu Kylian Mbappé geliyor. Piyasa değeri 160 milyon euro olan başarılı oyuncu, 2018 yılında Monaco’dan 145 milyon euro karşılığında Paris ekibine transfer olmuştu. 

Listenin 2’nci sırasında Norveçli Erling Haaland yer alıyor. Borussia Dortmund, 150 milyon değerindeki 21 yaşındaki oyuncuyu 2020’de Salzburg’tan 20 milyon euro’ya transfer etmişti.
En değerli oyuncular listesinin 3’üncü sırasında 100 milyon euro değere sahip 4 oyuncu bulunuyor. Real Madrid forması giyen 21 yaşındaki sol kanat Vinicius Junior, Liverpool forması giyen Mohamed Salah, Tottenhamlı oyuncu Harry Kane ve Chelsea’nin forveti Romelu Lukaku.

Listenin geri kalanı ise şöyle:

Bruno Fernandes-90 milyon euro
Kevin De Bruyne-90 milyon euro
Neymar-90 milyon Euro
Phil Foden-85 milyon Euro
Jadon Sancho-85 milyon Euro
Marcus Rashford-85 milyon Euro
Joshua Kimmich-85 milyon Euro
Raheem Sterling-85 milyon Euro
Pedri-80 milyon Euro
Lautaro Martinez-80 milyon Euro
Trent Alexander-Arnold-80 milyon Euro
Jack Grealish-80 milyon Euro
Sadio Mane-80 milyon Euro
Heung-min Son-80 milyon Euro

Messi ve Ronaldo Listede Kaçıncı Sırada?

messi ve ronaldo

En değerli futbolcular listesinin yıllarca en tepesinde yer alan Lionel Messi ve Cristiano Ronaldo, 2020 başı itibarıyla ilk 50 oyuncu arasına yer almıyor. Geçtiğimiz sezon Juventus’tan 15 milyon euro karşılığında eski takımı Manchester United’a dönen Ronaldo’nun piyasa değeri 35 milyon euro. Juventus Portekizli oyuncuyu 2017 yılında 117 milyon euro’ya transfer etmişti. Altyapısında yetişip efsanesi olduğu Barcelona’yı yaklaşık 20 yıl sonra terk eden Messi’nin değeri ise 60 milyon euro. Paris Saint Germain’in bedelsiz bir şekilde renklerine kattığı Arjantinli oyuncu 34 yaşında.