Alper Pirşen Kimdir?

28.10.2021 - 21:34

Alper Pirşen Kimdir?

Fenerbahçe yöneticilerinden Alper Pirşen, özellikle geçtiğimiz sezon yaptığı sivri açıklamalarıyla dikkat çekmişti. Hakem hataları sonrasında açıklamalarda bulunan Alper Pirşen, Fenerbahçe’de hukuk işlerinden ve futbolda altyapıdan sorumludur. Bu makalemizde, futbolseverlerin cevabını merak ettiği, "Alper Pirşen kimdir?", sorusunu irdeleyeceğiz.

Alper Pirşen Açıklamalar

Alper Pirşen Kaç Yaşında? Fenerbahçe Öncesinde Nerede Görev Alıyordu?

Alper Pirşen, 6 Mart 1983 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. Lisans eğitimini İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde tamamladı. Ardından yüksek lisans eğitimini Berlin Freie Üniversitesi’nde yaptı. Mercator Bursu sahibi olduğu Ruhr Universitaet Bochum'dan, hukuk dalında akademik veya araştırmacı unvanı da olan LL.M unvanı aldı. Son iki dönemde TFF Uyuşmazlık Çözüm Kurulu'nda hakem olan Pirşen, 2011-2015 yıllarında ise İstanbulspor Kulübü Derneği'nde yöneticilik görevini üstlenmiştir. İngilizce ve Almanca bilen Alper Pirşe, evlidir. Alper Pirşen Ali Koç’un ikinci döneminde yine hukuk işlerinden sorumlu. Bunun yanında Pirşen, futbolda da altyapının başında yer alan isim. Ali Koç döneminde Fenerbahçe yönetim kurulunda görev alan Alper Pirşen, özellikle hakemler ve VAR operatörleri hakkında yaptığı açıklamalarla gündeme gelmişti.

Alper Pirşen Fenerbahçe Yönetim Kurlu Üyesi

Alper Pirşen Açıklamaları

2020/21 sezonunda sert açıklamalarıyla gündeme gelen Alper Pirşen, ilk olarak Fenerbahçe - Beşiktaş karşılaşmasında ekran karşısına çıktı. Pirşen, maç sonunda şu ifadeleri kullanmıştı:

Beşiktaşlı yönetici 'Hakemi konuşmaya gerek yok' diyor. Evet keşke konuşmasaydık. Keşke bu haftanın başından beri bu gereksiz yalan algıyı yaratmasalardı. Keşke manipüle etmeselerdi. Algı paketi sadece Beşiktaş'ın başkanının bir açıklamasıyla bitmedi. Biz bugün Beşiktaş yönetiminden idari ekibine hatta teknik direktörlerine hepsinin bu algı çalışmasını yoğun bir şekilde devam ettirdiğini gördük. Burada Beşiktaş maça hazırlanırken antrenmandan ziyade herhalde bir de algı çalışması yapmış. Çok üzülerek izledik.

Alper Pirşen, bu kez Fenerbahçe - Gençlerbirliği mücadelesinin ardından VAR operatörleri hakkında açıklama yapmıştı.

Aklımızla oynuyorlar. Bu arada güzel de bir detay söyleyeyim; Galatasaray maçının operatörü de aynı arkadaş. Bakın o maçta Mesut'un tam karşıdan bir pozunu çektiler ayak topa değmiş miydi değmemiş miydi; bize o görüntüyü net vermedikleri için o gün herkesin kafasında bir soru işareti kaldı. Biz daha sonra bunların çalışmalarını yaptığımızda o golün ofsayt olmadığı zaten ortaya çıktı. Operatör, o maçta top ayaktan çıktıktan sonra çizgi çiziyor bizi artık aptal yerine koymasınlar, yakalandılar. Hawk-Eye firması içerisinde çalışan kişilerin kim olduklarını biliyoruz. Artık Fenerbahçe'nin canını yakmaya hakları yok. O Hawk-Eye operasyonunun mutlaka bir cezası olacak. Fenerbahçe bu şirkete ve özellikle çalışanlarına hem burada hem Galatasaray maçında karşımıza çıkan kişi ile ilgili gerekenleri yapacak. Umarım kamu daha önce davranır ama biz de gerekirse bu kişinin tüm detaylarını açıklayacağız. Soruşturması bizim için gerçekten önemli.

Alper Pirşen'in Sosyal Medya Hesapları

Alper Pirşen, Twitter'da yaklaşık 44,500 kişinin takip ettiği @AlperPirsen hesabını kullanmaktadır. Çok da aktif olarak kullanmasa da, bu hesaptan genelde Fenerbahçe altyapısı ile alakalı "Retweet"ler yapmaktadır.

Bununla birlikte Pirşen'a ait herhangi bir Instagram ya da Facebook hesabı bulunmuyor.