Türkiye-Karadağ Dünya Kupası Eleme Maçı TRT 1’de

30.08.2021 - 08:43

Türkiye-Karadağ Dünya Kupası Eleme Maçı TRT 1’de

Türkiye ile Karadağ arasında oynanacak Dünya Kupası eleme maçı TRT 1 ekranlarından futbolseverlerle buluşacak. Türkiye-Karadağ karşılaşmasını, 1 Eylül Çarşamba günü 21.45’ten itibaren TRT 1 ekranlarından takip edebilirsiniz.

Kötü bir Euro 2020 geçiren Türkiye, turnuva sonrasında ilk resmi maçına Karadağ önünde çıkıyor. Hedefi Dünya Kupası’na katılmak olarak belirleyen Türkiye’nin Karadağ sınavının yayıncısı ise TRT 1 oldu. Türkiye-Karadağ karşılaşmasını, Çarşamba günü 21.45’ten itibaren TRT 1’den naklen izleyebilirsiniz.

Hedef Grup Liderliğini Devam Ettirmek


Dünya Kupası elemelerine harika bir başlangıç yapan Türkiye, Eylül ayında 3 karşılaşmaya çıkacak. Önce Karadağ’ı konuk edecek olan Türkiye, ardından Cebelitarık ve Hollanda deplasmanlarında boy gösterecek. 

7 puanla grup lideri olan Türkiye’de hedef, bu 3 karşılaşma sonunda da liderliği devam ettirmek. Kötü geçen Euro 2020’yi de bu 3 karşılaşmayla unutturmak isteyen Türkiye, Karadağ ve Cebelitarık maçlarını firesiz geçmek zorunda.

A Milli Takım Aday Kadrosu Belli Oldu


Kritik üç maça çıkacak olan Türkiye’nin aday kadrosu belli oldu. Euro 2020 kadrosunda yer almayan Efecan Karaca, Halil Akbunar ve Salih Uçan kadroda yer aldı. A Milli Takım aday kadrosu şu şekilde:

Kaleci: Mert Günok (Beşiktaş), Uğurcan Çakır (Trabzonspor), Altay Bayındır (Fenerbahçe).

Savunma: Zeki Çelik (Lille), Mert Müldür, Kaan Ayhan (Sassuolo), Çağlar Söyüncü (Leicester City), Merih Demiral (Atalanta), Ozan Kabak (Schalke 04), Umut Meraş (Le Havre).

Orta saha: Okay Yokuşlu (Celta Vigo), Taylan Antalyalı, Kerem Aktürkoğlu (Galatasaray), Orkun Kökçü (Feyenoord), Yusuf Yazıcı (Lille), Hakan Çalhanoğlu (Inter), Ozan Tufan (Watford), Salih Uçan (Beşiktaş), Cengiz Ünder (Marsilya), Efecan Karaca (Aytemiz Alanyaspor), Abdülkadir Ömür (Trabzonspor), Halil Akbunar (Göztepe).

Forvet: Burak Yılmaz (Lille), Enes Ünal (Getafe), Kenan Karaman (Beşiktaş), Halil Dervişoğlu (Brentford).

Karadağ ile İlk Resmi Maç


Türkiye ile Karadağ daha önce iki hazırlık maçında karşı karşıya geldi. Bu maçların biri berabere biterken, birinde sahadan galibiyetle ayrılan taraf Türkiye oldu. İstanbul’da oynanacak bu mücadele, iki ekibin ilk resmi karşılaşması olacak.

Türkiye ile Karadağ arasındaki bu kritik mücadeleyi, Çarşamba günü 21.45’ten itibaren TRT 1 ekranlarından takip edebilirsiniz.