UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi’nin Global Yayıncısı DAZN Oldu

30.06.2021 - 18:54

UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi’nin Global Yayıncısı DAZN Oldu

UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi’nin global yayıncısı 2024/25 sezonu sonuna kadar DAZN oldu. Ayrıca DAZN, anlaşmanın ilk iki yılında tüm karşılaşmaları DAZN UEFA Şampiyonlar Ligi Youtube kanalından şifresiz olarak yayınlayacağını açıkladı.

UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi karşılaşmaları, her geçen yıl biraz daha ilgiyle karşılanıyor. Son dönemde reytinglerin iyiden iyiye arttığı organizasyonun yeni sezonda yayıncısı netlik kazanmamıştı. Geçtiğimiz saatlerde DAZN konuyla ilgili bir açıklama yaptı ve 2024/25 sezonu sonuna kadar UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi’nin global yayıncısı olduğunu kamuoyuyla paylaştı. Kadın futbolu için son derece önemli olan bu anlaşmayla birlikte UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi, dünyanın dört bir yanından sorunsuz bir şekilde izlenebilecek.

İlk İki Sezon Tüm Karşılaşmalar Şifresiz


DAZN tarafından yapılan açıklamayla birlikte ilk iki sezon tüm karşılaşmaların şifresiz olarak DAZN UEFA Şampiyonlar Ligi Youtube kanalından yayınlanacağı öğrenildi. Grup aşamasından itibaren futbolseverler 61 karşılaşmayı da şifresiz olarak Youtube üzerinden izleyebilecek.

2023/24 ve 2024/25 sezonlarında ise 42 karşılaşma DAZN platformunda, 19 karşılaşma ise DAZN UEFA Şampiyonlar Ligi Youtube kanalında olacak. Yayınlar Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Çin dışında her yerden izlenebilecek.

Aleksander Ceferin: DAZN ile Ortaklık Başlatmaktan Mutluluk Duyuyoruz

Anlaşmayla ilgili UEFA Başkanı Aleksander Ceferin açıklamalarda bulundu. 2024 yılına kadar kadın futbolunu geliştireceklerinin sözünü verdiklerini hatırlatan Ceferin, bunun bir parçası olarak DAZN ile ortaklık kurduklarını dile getirdi. Ceferin’in konuyla ilgili yaptığı açıklama şu şekildeydi:

2024 yılına kadar kadın futbolunda önemli adımlar atacağımızı belirtmiştik. Çeşitli girişimler oldu ve bu yaz bu konuda dev bir adım atıldı. DAZN ve Youtube ile ortaklık kurmaktan mutluluk duyuyoruz. İlk iki sezon dünyanın dört bir yanındaki taraftarlar Kadınlar Şampiyonlar Ligi maçlarına ücretsiz ulaşacak. Bu sayede taraftarlar en iyi oyuncuları takip edebilecek. Gelecek nesiller futbol oynamak için ilham alacak ve böylece kadın futbolu daha da güçlenecek.

DAZN Hakkında


Geçtiğimiz aylarda kapılarını Türkiye’ye de açan DAZN, daha çok boks yayınlarıyla ve özel belgesel serileriyle dikkat çekiyor. Aylık 15.99 TL ücreti olan platformun Kadınlar Şampiyonlar Lig yayınlarıyla daha fazla ilgi toplaması bekleniyor. DAZN’ın Kadınlar Şampiyonlar Ligi yayınlarıyla ilgili hazırladığı tanıtım ise şu şekilde: