660'ıncı Kırkpınar Yağlı Güreşleri DMAX’te

29.05.2021 - 12:54

660'ıncı Kırkpınar Yağlı Güreşleri DMAX’te

Geçtiğimiz sene Covid-19 sebebiyle düzenlenemeyen Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin yayıncısı belli oldu. Son yıllarda olduğu gibi 2021 yılında da organizasyon DMAX ekranlarından naklen yayınlanacak.

Her yıl Haziran sonu ve Temmuz başı gerçekleştirilen Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin takvimi belli oldu. 2021 yılında 9, 10 ve 11 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek organizasyon, DMAX ekranlarından sporseverlerle buluşacak. Bu yıl 660’ıncısı düzenlenecek organizasyonu, şifresiz olarak DMAX ekranlarından takip edebileceksiniz.

Dünyanın En Eski Güreş Organizasyonu


14’üncü yüzyılda Rumeli’de ortaya çıkan ve günümüze kadar gelen Kırkpınar Yağlı Güreşleri, güreş denildiği anda akla gelen organizasyonlardan biridir. Her sene Haziran ayı sonu ila Temmuz ayı başında Edirne'de düzenlenir. Pehlivanlar üç gün süresince er meydanında mücadele ederler. Son gün yapılan finallerde her kategorinin birinci, ikinci ve üçüncüleri belirlenir. Bunlardan en önemlisi başpehlivandır. Güreşler esnasında Kırkpınar Festivali düzenlenir ve çeşitli etkinlikler gerçekleştirilir.

Geçtiğimiz yıl Covid-19 sebebiyle gerçekleştirilemeyen Kırkpınar Yağlı Güreşleri, bu yıl DMAX ekranlarından sporseverlerle buluşacak.

Organizasyon Seyircisiz Olacak


Geçtiğimiz yıl corona virüs salgını nedeniyle 659'uncusu yapılamayan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin, Gençlik Spor Bakanlığı tarafından 660'ıncısının seyircisiz olarak yapılmasına karar verildi.
Olimpiyatların ardından dünyanın en eski spor organizasyonu olarak bilinen ve UNESCO Somut Olmayan Kültür Mirasları Listesi’nde de bulunan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri, her yıl olduğu gibi Edirne Sarayiçi Er Meydanı’nda yapılacak.

İlk Önce 3-5 Temmuz Tarihlerinde Yapılacağı Açıklanmıştı


Bu yıl 3-4-5 Temmuz tarihlerinde yapılmasına karar verilen organizasyonun bir hafta ertelendiği açıklandı. Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan bir araya gelerek değerlendirmede bulundu.

Görüşmenin ardından yapılan açıklamada, lisans vize tarihleriyle müsabaka tarihlerinin çakışmasından dolayı güreşlerin 9-10-11 Temmuz tarihlerine ertelendiği ifade edildi.

Son Başpehlivan Ali Gürbüz


2019 yılında gerçekleştirilen Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde başpehlivan Ali Gürbüz olmuştu. Son şampiyon Orhan Okulu’yu finalde yenerek unvanı alan Ali Gürbüz, 2012 yılından sonra ilk kez bu unvana sahip olmuştu.

9, 10 ve 11 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ni her gün kesintisiz olarak DMAX ekranlarından takip edebilirsiniz.