Digiturk Harcama Limitleriyle İlgili Açıklama Yaptı

05.08.2020 - 20:22

Digiturk Harcama Limitleriyle İlgili Açıklama Yaptı

Geçtiğimiz günlerde TFF tarafından açıklanan kulüplerin harcama limitleri sonrasında taraftarlar, TFF ile birlikte yayıncı kuruluş beIN Sports’a tepki gösterdiler. Tepkilerin ardından açıklama yapmak zorunda kalan Digiturk, harcama limitlerinin kendileriyle alakalı olmadığını ve burada doğru adresin Türkiye Futbol Federasyonu olduğunu kamuoyuyla paylaştı.

Türkiye Süper Ligi kulüpleri, yaklaşık 1 aydır TFF’nin açıklayacağı harcama limitlerini bekliyorlardı. Açıklanan rakamlara göre transfer yapmayı planlayan kulüpler ve transfer bekleyen taraftarların bir bölümü hayal kırıklığına uğradı. Özellikle Fenerbahçe taraftarının memnun kalmadığı bu rakamlar sonrasında TFF’nin yanı sıra, Digiturk’e tepkiler yükseldi. “Bein Sports’u iptal ediyoruz” kampanyası başlatan Fenerbahçe taraftarlarının bu kampanyasının ardından Digiturk bir açıklama yaptı.

Doğru Adres Türkiye Futbol Federasyonu

beIN Sports’un sosyal medya hesapları üzerinden yapılan paylaşımda, harcama limitleriyle alakaları olmadıkları belirtildi. beIN Sports spikeri Özkan Öztürk tarafından "Transfer" programı öncesinde yapılan açıklamada öne çıkan bölümler şu şekilde:

“Türkiye Futbol Federasyonu takım harcama limitlerini açıkladı. Aylardır kulüpler, harcama limitlerinin açıklanmasını bekliyorlardı. TFF de bu limitleri açıkladı. Bununla beraber büyük tartışmalar da yaşandı. Hatta yoğun tepkiler de oluştu. İlk etapta şunu belirtmek isteriz ki TFF'nin takım harcama limitleriyle ilgili Digiturk'ün herhangi bir dahli bulunmamaktadır. Burada doğru adres, Türkiye Futbol Federasyonu'dur. Digiturk, Türk futbolunun devam eden en büyük yatırımcısıdır. Digiturk ve beIN MEDIA GROUP'un, Türk futboluna olan yatırımları devam etmektedir. Geçen ay, 2019/20 sezonuna ait lisans ücretinin tamamını kulüplere ödeyerek bu Covid-19 mücadelesinde de açıkçası kulüplerin yanında olmuş, kulüplere büyük bir destek vermiştir.”

Fenerbahçe Taraftarının Başlattığı Kampanya Sebebiyle Digiturk Açıklama Yaptı

TFF’nin harcama limitleri sonrasında “beIN Sports’u iptal ediyoruz” şeklinde bir kampanya başlatan Fenerbahçe taraftarları, Twitter gündemine giriş yapmayı başardılar. Ayrıca Fenerbahçe muhabirleri tarafından yapılan “Fenerbahçe yayın havuzundan çıkıyor, ligden çekilmeyi düşünüyor” minvalindeki haberler de Digiturk’u açıklama yapmak zorunda bıraktı.

Limitlere tepki gösteren tek kulüp Fenerbahçe değildi. Kasımpaşa da limitlerin güncellenmemesi durumunda ligden çekilebileceklerini açıkladı. Yapılan bu açıklamalar, önümüzdeki günlerde de TFF, kulüpler ve beIN Sports arasındaki tartışmaların devam edeceğini gözler önüne seriyor.