Serdar Ali Çelikler Süper Lig Yayınları İçin Seçenekleri Masaya Yatırdı

10.07.2020 - 13:40

Serdar Ali Çelikler Süper Lig Yayınları İçin Seçenekleri Masaya Yatırdı

Habertürk yazarı Serdar Ali Çelikler, Süper Lig’de gündemi meşgul eden yayıncı kriziyle ilgili gelişmeleri köşesine taşıdı. Bein Sports’un indirim talebinde bulunduğunu belirten Çelikler, yeni yayıncı ihtimallerini de masaya yatırdı.

Yaklaşık 4 aydır Süper Lig’de bir yayıncı krizi olduğu kamuoyuna yansıyor. Maçların oynanmadığı dönemde kulüplere ödemelerin yapılmaması, yeni dönemdeyse beIN Sports’un indirim talebi gündemi meşgul ediyor. Bu konuyu yakından takip eden Habertürk yazarı Serdar Ali Çelikler de, 9 Temmuz günü kaleme aldığı köşe yazısında yeni yayın seçenekleri ihtimallerini ve beIN Sport’un taleplerini okuyucularıyla paylaştı.

“beIN Sports Fiyatı Yarıya İndirmek İstiyor”

Geçtiğimiz günlerde Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi de, katıldığı bir programda beIN Sports’un indirim talebiyle ilgili açıklamalar yapmış ve bu talebin anlaşılabilir olduğunu belirtmişti. Habertürk yazarı Serdar Ali Çelikler’in iddiası ise, kulüplerin tamamının bu talebi reddettiği yönünde. Çelikler’in köşe yazısında konuyla ilgili öne çıkanlar şu şekilde: 

“Yıllık 500 milyon dolar bedelle yayın ihalesini aldı sayılan; ancak bu meblağın yarısını TL'yle ödeyen; kalan yarısını da dolar kurunu 5.80 TL ye sabitleyen beIN, yüzde 30 indirim istemiş ve yıllık bedeli 410 milyon dolara indirmişti. Bu meblağın yarısı TL, yarısı da 5.80'den sabitlenince aslen bedel 350 milyon doların da altına inmişti. Oysa bu köşede 3 telekomünikasyon şirketinin ortak hareketiyle oluşturulacak bir yayın grubunun, 350 milyon doları verebileceğini yazmıştım. TFF, genelde hep yaptığı gibi beIN'in tarafından işe bakmış ve alternatif arayışlarına kulak tıkamıştı. Bu tavır sürdüğü için belki de beIN, yeni bir indirim daha istedi. Önerileri yıllık 1 milyon 750 bin TL. Yani dolar kurunun 7 liralık haliyle 250 milyon dolara karşılık geliyor. Kulüplerin 18'i de bu indirim talebine açıkça ‘Hayır’ dedi.”

“Alternatif Aranması Gerekiyor”

Serdar Ali Çelikler köşesinde beIN Sports’un indirim talebinin kabul edilme ihtimalinin çok düşük olduğunu belirtti. Bunun yanında alternatif aranması gerektiğini de savunan Çelikler, telekomünikasyon firmalarının ortak girişimi ile 350-400 milyon doların verilebileceğini iddia etti.

beIN Sports’un Türkiye’den memnun olmadığını ve bu sebeple bu evliliği sürdürmenin manasız olduğu öne süren Çelikler, Katar’ın dış yatırımları kestiğini ve Türkiye’den de çekilebileceğini belirtti. 

Serdar Ali Çelikler’in 9 Temmuz günü kaleme aldığı “beIN Fiyatı Yarıya İndirmek İstiyor” başlıklı yazısını buradan okuyabilirsiniz.