GS TV Nasıl İzlenir?

30.06.2020 - 22:26

GS TV Nasıl İzlenir?

Galatasaray Spor Kulübü’nün resmi yayın organı GS TV, 18 Eylül 2006’da yayın hayatına başladı. 'Şampiyonların Kanalı’ sloganını kullanan Sarı Kırmızılı takıma dair her şeyin yer aldığı bu özel spor kanalı nasıl izlenir? “GS TV nasıl ayarlanır?”, “GS TV uyduda var mı?”, “GS TV uyduda kaçıncı kanalda?”, “GS TV şifresiz olacak mı?”, vb. merak edilen soruları makalemizde sizler için cevapladık.

GS TV Uyduda Var Mı?

Galatasaray Tv iki farklı uydudan şifreli yayın yapıyor. Türksat 4A ve Eutelsat 7A uydularından GS TV kanalı izlenebiliyor. Galatasaray TV’nin şifresiz yayınına Digitürk platformundan ulaşılabilir.

Türksat 4A

Frekans: 11676

Polarizasyon: V - Dikey

SR: 24444

FEC: 3/4 

Eutelsat 7A / 7B

Frekans: 11554

Polarizasyon: H - Yatay

SR: 30000

FEC: 5/6

GS TV Nasıl Ayarlanır?

İnternet ve uydu üzerinden yayın yapan GS TV, Türksat 4A ve Eutelsat 7A / 7B uydularından izlenebiliyor. Türksat veya Eutelsat uydusunun bağlı olduğu bir çanak antene sahipsek GS TV ayarlarını kolayca yapabiliriz. GS TV'nin frekans bilgileri, 11676 V 24444 Türksat 42E şeklinde. Bu frekans bilgilerini öğrendikten sonra GS TV’nin ayarlarını yapabiliriz. Uydu cihazının kurulum menüsü açılır. Buradan frekans ekle menüsüne geçilir. Uydu adı kısmında “Türksat 3A” seçimi yapılır. Uydu seçiminin ardından bir alt kısımda bulunan frekans bölümüne 11676 sayısı girilir. Polarizasyon kısmında V (Dikey) seçimi yapılır. Sembol kısmına 24444 sayısını girmelisiniz. FEC değeri uydu cihazlarında otomatik seçilidir. Bu alanda değişiklik yapılmaz. Bütün değerler düzgün bir şekilde uydu cihazına girildikten sonra arama tuşuna basılıp yayına ulaşılır.

GS TV Uyduda Kaçıncı Kanalda?

Digitürk platformundan şifresiz bir şekilde izlenebilen GS TV, 7/24 yayın yapan bir spor kanalı. Galatasaray’ın hazırlık maçları, eski müsabakaları, şampiyonluk görüntüleri kanalın beğeniyle takip edilen yayınlarını oluşturuyor. GS TV internetten ve uydu üzerinden canlı olarak izlenebiliyor. Uydu üzerinden kanalı şifresiz takip edebilmek için Digitürk platformuna üye olmak gerekiyor. GS TV, HD yayınını Digitürk 75. kanalda sürdürüyor.

GS TV Şifresiz Olacak Mı?

Mayıs 2018’de HD yayına geçen GS TV kanalı, kısa bir süre için Türksat uydusundan şifresiz bir şekilde izlenebilmiştir. SD yayından HD yayına geçerken yaşanan bu teknik aksaklık Galatasaray Kulübü’nün resmi açıklamasıyla şu şekilde duyurulmuştur:

“SD'den HD'ye geçiş ve yeniden yapılanma sırasında teknik bir aksaklık nedeniyle yayınlarımız Türksat platformunda kısa bir süre şifresiz olarak izlenmiştir. Televizyonumuz, Digiturk platformundan yayınlarına devam etmektedir…”

GS TV Nereden Yayın Yapıyor?

Galatasaray Spor Kulübü’nün resmi yayın organı Galatasaray.org sitesinde belirttiği üzere; GS TV yayınlarını, Florya ve Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena’da bulunan iki farklı stüdyosundan gerçekleştirmektedir.

GS TV İnternetten Nasıl İzlenir?

Galatasaray Spor Kulübü’nün kurduğu spor kanalı GS TV, Galatasaray.org internet sitesinden ve DailyMotion’dan canlı izlenebiliyor.

Sosyal Medyada GS TV

858 bin takipçili “@GSTV” Twitter hesabında, kanalın günlük yayın akışı ve program tanıtımlarına yer veriliyor. 438 bin takipçili “@galatasaraytv” Instagram hesabı yine kanalın yayın akışını özel afişlerle beğenilere sunuyor. 1.94 bin abonesiyle GS TV Youtube adresinde Galatasaray kongrelerinden görüntüler paylaşılıyor.