Spor Mübakalarının Ertelenmesiyle ESPN’nin Reytingleri de Düştü

04.04.2020 - 19:14

Spor Mübakalarının Ertelenmesiyle ESPN’nin Reytingleri de Düştü

ABD’nin dev spor yayıncısı ESPN’in reytingleri, spor müsabakalarının koronavirüs salgını kaynaklı ertelenmesi sebebiyle büyük bir düşüş gösterdi.

Koronavirüs salgını, Amerika Birleşik Devletleri’nde faaliyet gösteren ESPN ve NBC gibi dev yayıncıları fazlasıyla etkiledi. NBA maçlarının ertelenmesi sonucu naklen yayınlarına son veren ESPN, geç yılın 12- 25 Mart arası verilerine göre reytinglerin neredeyse %50 düştüğünü açıkladı.

Dünya genelinde bütün spor dallarında, bütün majör liglerin ertelenmesinin yanı sıra NBA ve NCAA’in de maçlara ara vermesi, kanalın izlenme oranlarındaki düşüşü daha da hızlandıracak gibi görünüyor.

ESPN, canlı maç yayınlarının olmadığı bu dönemde nostalji yayınlara ve eski maçlara yönelse de, orijinal ve ilgi çekici içerikler bulanamaması sebebiyle kanalın bu krizden çıkması çok mümkün görünmüyor.

ABD’de yayın yapan bir diğer spor kanalı NBC Golf’de yine krizin etkilediği bir diğer kanal olarak dikkat çekiyor. Kanal, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yaklaşık %40’lik bir reyting kaybına uğradı. SportsPro’ya konuşan NBC Golf yetkilisi, bu zorlu dönemde golf severlere geniş arşivimizden unutulmaz turnuvaları ve efsane anları göstermeyi düşündüklerini ifade etti.