Sunucu Nihan Cabbaroğlu beIN Sports’tan Cinsiyet Ayrımcılığı Nedeniyle Ayrıldığını Açıkladı

14.03.2020 - 16:40

Sunucu Nihan Cabbaroğlu beIN Sports’tan Cinsiyet Ayrımcılığı Nedeniyle Ayrıldığını Açıkladı

Euroleague'in maç önü ve maç sonu ile tenis yayınlarından tanıdığımız Nihan Cabbaroğlu, cinsiyet ayrımcılığı sebebiyle Bein Sports'tan ayrıldı.

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ayrılığı duyuran Cabbaroğlu, maruz kaldığı ayrımcılığın sağlığını etkilediğini ve bu sebeple daha huzurlu hissettiği ortamlarda çalışmayı umduğunu ifade etti.

Nihan Cabbaroğlu'nun yaptığı açıklamanın tamamı şöyle:

“Kariyerimle ilgili çok önemli bir karar aldım. 2,5 yıldır görev yaptığım beIN Sports’taki işimden ayrıldım.

Basketbol sahalarında yaptığım her yayının, anlattığım sayısız tenis maçının, stüdyo programlarının, futbol maçı anlatımımın, her karesinde emeğim olan “Rutinler” belgeselinin ve hazırladığım tüm içeriklerin altına imzamı atmış olmaktan gurur duyuyorum.

9 yıllık spor yayıncılığı kariyerimin son 5 yılında aynı zamanda bir spor anlatıcısıyım. Anlattığım tüm branşlar içinde NBA, Euroleague ve diğer basketbol ligleri özetlerinin kalbimde çok özel bir yeri oldu. Çok güzel, destekleyici mesajlar aldım. Neredeyse kariyerimin başından beri hayalini kurduğum canlı basketbol maçı anlatmaya çok yaklaştığımı hissettim. Maalesef bir kadın spikerseniz maç anlatımı sizin işiniz olarak değil, size bahsedilmiş bir lütuf gibi görülüyor.

Gurur duyduğum tüm bu işleri yaparken maruz kaldığım stres ve mental/fiziksel yorgunluğun iş sahasında aldığım keyfin önüne geçtiğini fark ettim. Sağlığım da bu süreçte olumsuz etkilendi.

Hayatımın bundan sonraki döneminde ruhsal ve fiziksel sağlığımı ön plana almaya karar verdim. Eşit fırsatlar için mücadelemi sürdürüp, sevdiğim ve başarılı olduğumu düşündüğüm işimi, kendimi huzurlu ve mutlu hissettiğim ortamlarda yapmaya çalışacağım. Hayallerimden de vazgeçmeyeceğim.

Benden desteklerini ve iyi dileklerini esirgemeyen herkese teşekkürler.

Nihan Cabbaroğlu Kimdir?

1991 yılında dünyaya gelen Nihan Cabbaroğlu, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünden mezun olmuştur.

Trt Spor ekranlarında yayınlanan Hava Atışı ve Spor Artı programlarında güncel haberleri sunmuş, sonrasında beIN SPORTS ekranlarında yayın hayatına devam etmiştir. Seyirciler tarafından ses tonu, vurgulamaları ve anlatımı ile ilgili de övgüler almıştır.