Çinli Yayıncı Kuruluştan Mesut Özil Sansürü

28.12.2019 - 15:54

Çinli Yayıncı Kuruluştan Mesut Özil Sansürü

Premier Lig’in Çinli yayıncı kuruluşu, Mesut Özil’in Uygur Türkleri’ne yönelik sosyal medya paylaşımı sebebiyle Arsenal maçlarını yayınlamama kararı almıştı. Bu kararını esneten yayıncı kuruluş, bu kez de maç sırasında Mesut Özil’e sansür uygulamaya başladı. Konuyla ilgili daha önce paylaştığımız haberin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Çinli yayıncı kuruluş PPTV, Perşembe günü (26 Aralık) Arsenal’in Bournemouth ile oynadığı müsabakanın ilk 11 listesini dahi yayın sırasında göstermemeyi tercih etti. Ayrıca maçın yorumcuları,  maç esnasında Mesut Özil’in ismini telaffuz etmediler.

Mesut Özil, eFootball Pro Evolution Soccer 2020 Oyunundan da Çıkarıldı

Türk asıllı Alman oyuncu Mesut Özil, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı Uygur Türkleri’ne destek veren ve Çin hükümetini tenkit eden paylaşımının ardından, “eFootball Pro Evolution Soccer 2020” adlı video oyunundan da çıkarıldı. eFootball Pro Evolution Soccer 2020 adlı oyun, Çinli bir firma tarafından piyasaya sürülmüştü.

Çinli Spiker Mesut Özil'in Adını Ağzına Almadı

The Wall Street Journal, PPTV’nin Arsenal maçlarını yayınlamama kararından dönmesinin sebebini, Çinli taraftarlardan gelen tepkiler olarak haberleştirdi. Tepkiler sonrası PPTV, yeni çözüm olarak yıldız oyuncuyu sansürleme yoluna gitti. İngiltere Premier Lig’in yayın haklarını elde etmek için 3 yıllık 500 milyon Pound ödeyen Çinli kanal, Bournemouth-Arsenal maçında Mesut Özil’e yok muamelesi yaptı. Öyle ki Çinli spiker, ikinci yarıda oyundan alınmasına rağmen Mesut Özil’in adını ağzına almadı.

Sunning Holding Group bünyesinde faaliyet gösteren PPTV’nin Mesut Özil sansürünü devam ettirip ettirmeyeceğini önümüzdeki günlerde göreceğiz.