Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi Finalleri Şifresiz Yayınlanacak

28.05.2019 - 13:23

Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi Finalleri Şifresiz Yayınlanacak

UEFA'nın iki büyük organizasyonu Avrupa Ligi ve Şampiyonlar Ligi finalleri bu hafta oynanırken, karşılaşmaların şifresiz olarak yayınlanacağı açıklandı. Çarşamba günü (29 Mayıs) saat 22:00'de Arsenal ile Chelsea arasındaki UEFA Avrupa Ligi finali ile CUmartesi günü (01 Haziran) saat 22:00'de Liverpool ile Tottenham arasında oynanacak UEFA Şampiyonlar Ligi finali, beIN Sports'un şifresiz kanalı beIN Sports Haber'den naklen yayınlanacak. Karşılaşma aynı zamanda beIN Sports 1'den de izlenebilecek.

UEFA'nın en büyük iki organizasyonunda ipi göğüsleyen takımlar bu hafta belli olacak. İngiliz takımlarının domine ettiği sezonda, Arsenal ve Chelsea takımlarından bir tanesi UEFA Avrupa Ligi kupasını, Liverpool ve Tottenham takımlarından bir tanesi de UEFA Şampiyonlar Ligi kupasını müzelerine götürecek. Yaşanan bu durum, aynı zamanda tarihte bir ilk olma özelliği de taşıyor.

Arsenal-Chelsea Finali Bakü'de

Yarı finalde Alman ekibi Eintracht Frankfurt'u penaltı atışları sonunda eleyen Chelsea ile Valencia'yı toplamda 7-3'lük marj ile geçen Arsenal'i karşı karşıya getirecek olan UEFA Avrupa Ligi final maçı, Azerbaycan'ın Bakü şehrinde, Bakü Olimpiyat Stadyumu'nda oynanacak.

Ligi ilk 4 içrisinde bitiremeyen ve UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılma hakkı elde edemeyen Arsenal, Bakü'deki finali kazanması halinde bu hakkı doğrudan elde etmiş olacak. Bu senaryo gerçekleşirse gelecek sezon İngiltere, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 5 takımla temsil edilecek.

Arsenal'in Türk yıldızı Mesut Özil, final öncesi sosyal medya hesabından Azeri Türkçesi ile bir mesaj yayınlayarak, Azerbaycanlı futbolseverlerden destek istedi. Mesut Özil, şu ifadeleri kullandı:

Azərbaycanlı qardaşlarım! Biz bunu etdik- finaldayıq! Bakıda görüşənədək.

Liverpool-Tottenham Finali Madrid'de

Avrupa futbolunun, belki de dünya futbolunun kulüpler düzeyindeki en büyük kupası olan UEFA Şampiyonlar Ligi kupası, 1 Haziran Cumartesi günü sahibini bulacak. Tarihte 7'nci kez aynı ülkeden iki ekip, UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde karşı karşıya gelecek. Bu durum, Son 7 sezon içerisinde tam 4 kez gerçekleşti. Manchester United ve Chelsea takımlarının 2008 yılındaki finalinin ardından, iki İngiliz ekibinin ikinci kez büyük finalde kozlarını paylaşacak. Büyük final, İspanya'nın başkenti Madrid'de, Atletico Madrid'in evi olan Wanda Metropolitano Stadyumu'nda oynanacak.

Kazanan Ekipler Ağustos Ayında İstanbul'da Buluşacak

UEFA Avrupa Ligi ve Şampiyonlar Ligi kupalarını kazanacak olan ekipler, Ağustos ayında İstanbul'da oynanacak olan UEFA Süper Kupa maçında karşılaşacak. İki İngiliz ekibinin bir araya geleceği UEFA Süper Kupa mücadelesi, Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Stadyumu'nda oynanacak.

Bein Sports Haber Canlı İzlemek İçin Frekans ve Platform Bilgileri

Bein Sports Haber, Digiturk 83, Kablo TV 223 ve Turkcell TV 223 numaralı kanallar ile Turksat uydusu ve Youtube üzerinden şifresiz olarak izlenebilmektedir. Frekans Bilgileri ise şöyle: Türksat 4A, Frekans: 12379, Symbol Oranı: 30000, FEC: 3/3, Polarizasyon: Horizontol (Yatay)