Saran Medya Süper Lig Yayın İhalesinden Çekilmeyi Düşünüyor

13.02.2024 - 23:04

Saran Medya Süper Lig Yayın İhalesinden Çekilmeyi Düşünüyor

Sports Digitale’den Yağız Sabuncuoğlu’nun özel haberine göre Saran Medya, Trendyol Süper Lig yayın ihalesinden çekilmeyi düşünüyor. Türkiye Futbol Federasyonu'na şartname ile ilgili sorular yönelten ama bu sorularına cevap alamayan Saran Medya, TFF’nin bu tutumundan rahatsız.

Yayın ihalesinde artık son dönemece girildi. Önümüzdeki günlerde ihalenin sonuçlandırılması bekleniyor. İhaleyle ilgili gelişmeler de yaşanmaya devam ediyor. Son haberlere göre bu ihalede aktif rol oynaması beklenen Saran Medya, ihaleden çekilmeyi düşünüyor. 

Sports Digitale’den Yağız Sabuncuoğlu, yaptığı paylaşımla Saran Medya’nın ihaleden çekilebileceğini açıkladı. TFF’nin tutumundan Saran Medya’nın rahatsız olduğunu dile getiren Sabuncuoğlu, ihalede favorinin halen beIN Sports olduğunu dile getirdi.

Saran Medya Sorularına Yanıt Alamadı

Yağız Sabuncuoğlu Süper Lig yayın ihalesi ile ilgili son gelişmeleri Twitter hesabından paylaştı. Saran Medya’nın yayın ihalesinden çekilebileceğini dile getiren Sabuncuoğlu, şu ifadeleri kullandı:

ÖZEL | Saran Medya, Süper Lig yayın ihalesinden çekilebilir.
• Yayın ihalesine dair sorularını, şartname çerçevesinde TFF’ye ileten Saran Medya, bugüne dek hiç cevap alamadı ve yaşanan süreçteki yaklaşımdan dolayı rahatsız oldu.


İhalede Favori beIN Sports

Yağız Sabuncuoğlu, geçtiğimiz günlerde yayın ihalesiyle ilgili görüşlerini paylaşmıştı. Yayın ihalesinin el değiştirme ihtimalini çok düşük bulduğunu dile getiren Sabuncuoğlu, 120 milyon dolar ile 150 milyon dolar arasında bir tutara ihaleyi beIN Sports’un kazanacağını belirtmişti. 

Yaklaşık 1 hafta önce yayın ihalesiyle ilgili bu görüşü paylaşan ve anlık değişimlerin olabileceğini dile getiren Sabuncuoğlu, bugün durumun değişmediğini açıkladı. Kulüpler Birliği’nin ihaleyi 150 milyon dolar noktasına çekmek için çalıştığını söyleyen Sabuncuoğlu’nun konuyla ilgili paylaşımı şu şekildeydi:

ÖZEL | Süper Lig yayın ihalesini almaya en yakın kurum an itibarıyla beIN Sports. Kulüpler Birliği ödenecek rakamı 150 milyon dolar seviyesine getirmeye çalışıyor.