Super Bowl LVIII 123.4 Milyon Kişi Tarafından İzlendi

14.02.2024 - 01:25

Super Bowl LVIII 123.4 Milyon Kişi Tarafından İzlendi

Türkiye’de S Sport Plus ekranlarından yayınlanan Super Bowl LVIII, ABD’de izleyici rekoru kırdı. En çok izlenen spor müsabakası olmayı başaran Super Bowl LVIII, 123.4 milyon kişi tarafından izlendi. Bu sayı, karşılaşmanın 1969 yılından bu yana en çok izlenen canlı yayın olmasını sağladı.

Kansas City Chiefs ile San Francisco 49ers arasındaki Super Bowl LVIII nefesleri kesti. Uzatmalarda Chiefs'in mutlu sona ulaştığı müsabaka, izleyici rekorları kırdı. ABD’de en çok izlenen maç olmayı başaran karşılaşmayı, 123.4 milyon kişi takip etti.

Apollo 11’in Aya İniş Canlı Yayınından Sonra En Çok İzlenen Yayın Oldu

Super Bowl, geçtiğimiz sezonki rakamlarını geçmeyi başardı. Geçtiğimiz sezon yaklaşık 115 milyon kişinin karşılaşmayı takip ettiği açıklanmıştı. Yaklaşık %7’lik bir artışla bu sene 123.4 milyon kişi karşılaşmayı takip etti.

Super Bowl’un 1969 yılından bu yana en çok izlenen canlı yayın olduğu da açıklandı. 1969 yılında Apollo 11’in aya iniş canlı yayını yaklaşık 150 milyon kişi tarafından takip edilmişti. O tarihten bu yana 150 milyon bandına yaklaşan bir canlı yayın olmadı. Kansas City Chiefs ile San Francisco 49ers arasındaki mücadele, bu sayıya yaklaşmayı başardı.       

Super Bowl LVIII      

Karşılaşma Nefesleri Kesti

12 Şubat Pazartesi 02.30’da başlayan Super Bowl LVIII, Türkiye’de S Sport Plus platformundan ekranlara geldi. Düşük skorlu geçen ve hücumların beklentilerin altında kaldığı gecede ilk yarıyı San Francisco 49ers 10-3 önde kapadı.

İkinci yarıda daha az hata yapan Chiefs, karşılaşmayı alan golüyle uzatmaya götürdü. Uzatmanın ilk hücum serisinde alan golüne engel olamasa da Chiefs, karşılaşmayı Mecole Hardman Jr’ın Touchdown'ı ile kazanmayı başardı.

25-22 ile rakibini geçmeyi başaran Chiefs, bu sonuçla üst üste ikinci sezon NFL şampiyonu oldu. ABD’de izleyici rekorları kıran Super Bowl LVIII’nin Türkiye’den de ortalamanın üzerinde bir izleyici sayısına ulaştığı tahmin ediliyor.