Burak Elmas Yayın İhalesinden Çıkmaya Hazır Olduklarını Açıkladı

15.12.2021 - 11:58

Burak Elmas Yayın İhalesinden Çıkmaya Hazır Olduklarını Açıkladı

Galatasaray Başkanı Burak Elmas yayın ihalesinden çıkmaya hazır olduklarını açıkladı. Elmas, Türkiye Futbol Federasyonu ve kurullarının devam etmesi halinde diğer kulüplerle de görüşerek yayın ihalesinden çıkacaklarını belirtti.

Galatasaray Başkanı Burak Elmas, Olağan Divan Kurulu Toplantısı’nda Türkiye Futbol Federasyonu ve kurullarını sert bir dille eleştirdi. Galatasaray’a karşı 5 haftadır hatalar yapıldığını belirten Burak Elmas, yayın ihalesini bu federasyon ve kurullarının yapması durumunda kendi markalarını ihaleye sokmayacaklarını dile getirdi.

Naklen Yayın İhalesine Girmeme Hazırlıkları Yapıyoruz

Galatasaray Başkanı Burak Elmas, naklen yayın ihalesine girmeme hazırlıkları içinde olduklarını belirtti. Burak Elmas’ın yaptığı açıklamalar şu şekildeydi:

“Federasyonun ve kurullarının devam etmesi halinde naklen yayın ihalesine değerli markamızı sokmama konusunda hazırlıklarımızı yaptığımızı sizlerle paylaşmak isterim. “

Burak Elmas, kendi hazırlıklarının yanı sıra diğer kulüplerle de görüşüleceğini ve yayın ihalesine girmeme konusunda ortak hareket edileceğini belirtti. 


burak elmas 15.12.2021

Süper Lig Yayın İhalesi Ne Zaman Gerçekleşecek?

Süper Lig yayın ihalesiyle ilgili birçok iddia ortaya atılıyor. Ekim ayında Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı, yeni ihaleyle ilgili açıklamalarda bulunmuş ve ihalenin Aralık veya Ocak aylarında yapılacağını iddia etmişti. Geçen yaklaşık iki ayda konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı. 

Süper Lig yayın ihalesinin ortadaki belirsizliklere rağmen Aralık veya Ocak aylarında yapılacağı tahmin ediliyor. Yayın ihalesi kurulunun da çalışmalarına devam ettiği belirtiliyor. Birçok yayıncı ile görüşen ihale kurulunun en iyi teklifi almak için çaba sarf ettiği iddia ediliyor.

Yayın ihalesine Türkiye’deki tüm platformların gireceği ama bazılarının rekabetçi olamayacağı da tahminler arasında. Öte yandan Burak Elmas’ın bugün yaptığı açıklamaların yayın ihalesini nasıl etkileyeceği de merak konusu. Zira Galatasaray veya farklı bir takımın yayın havuzundan çıkması, ihalenin tüm dengesinin değişmesi anlamına geliyor. Önümüzdeki günlerde Türkiye Futbol Federasyonu’ndan ihaleyle ilgili resmi bir açıklamanın yapılması bekleniyor.