Süper Lig Yayın İhalesi Ne Zaman?

11.12.2021 - 11:32

Süper Lig Yayın İhalesi Ne Zaman?

Süper Lig’de yayın ihalesi heyecanı artmaya başladı. “Süper Lig yayın ihalesi ne zaman? Hangi şirketler Süper Lig yayın ihalesine girecek? Digiturk Süper Lig yayın ihalesine girecek mi?” ve daha birçok sorunun yanıtını yazımızda bulabilirsiniz.

Digiturk ile Türkiye Futbol Federasyonu arasındaki 5 yıllık yayın anlaşması 2021/22 sezonu itibarıyla sona eriyor. Gelecek 5 sezonun yayıncısı ise önümüzdeki günlerde yapılacak ihale ile belli olacak. Aralık ayının sonuyla Ocak ayının ilk haftası arasında ihale sürecinin tamamlanması ve yeni yayıncının belli olması bekleniyor.


1 yayın ihalesi 11.12.2021

Süper Lig Yayın İhalesine Hangi Kanallar Girecek?

Süper Lig yayın ihalesine hangi kanalların ve şirketlerin gireceği merak konusu. Yayın haklarının mevcut sahibi Digiturk’un yine Süper Lig ihalesinde boy göstermesi bekleniyor. Birçok kişiye göre de ihalede en büyük favori her şeye rağmen Digiturk.
beIN Media Group’un yanı sıra Saran Group, Demirören Group ve Acun Medya’nın da ihalede yer alacağı tahmin ediliyor. S Sport, Tivibu, D-Smart gibi platformların ihalede etkin olması bekleniyor.

Geçtiğimiz aylarda Mehmet Demirkol, ihaleye girebilecek şirketlerle ilgili izlenimlerini aktarmıştı. Acun Ilıcalı ile konuştuğunu belirten Demirkol, Exxen’in ihaleye gireceğini hissettiğini belirtmişti. Ayrıca Süper Lig yayınlarının birkaç farklı şirket tarafından yayınlanabileceğini de dile getirmişti. 


2 digiturk tivibu d smart 11.12.2021

Süper Lig Dijital Yayın Hakları Ayrı mı Satılacak?

Süper Lig yayın ihalesiyle ilgili ortaya atılan birçok iddia var. Bu iddialardan biri dijital yayın haklarıyla ilgili. Artık tek kalemde tüm ihalenin bir şirkete verilmeyeceği ve dijital yayın hakları için ayrı bir kalem açılacağı konuşuluyor.

Dedikoduların gerçeğe dönüşmesi durumunda Türkcell Tv+ ve Exxen’in bu noktada en güçlü aday olacakları tahmin ediliyor. 


3 kanallar 11.12.2021

Sina Koloğlu: 16 Farklı Kalem Olacak

Hürriyet yazarlarından Sina Koloğlu, geçtiğimiz günlerde Süper Lig yayın ihalesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Yeni ihalede 16 farklı kalemin olacağını belirten Koloğlu’nun açıklamaları şu şekildeydi:

Kulağıma gelen bilgiye göre Süper Lig için 16 ayrı kalem olacak. Örnek veriyorlar mesela sadece Galatasaray maçları, sadece Fenerbahçe maçları, sadece özetler, sadece goller, 4K izlemek istiyorum gibi birçok kalem. İhaleye katılım çeşitliliği de artacak.


4 Sina Koloğlu 11.12.2021

Mehmet Demirkol: Süper Lig Yayın İhalesini Açmayın


Süper Lig yayın ihalesiyle ilgili görüşlerini sık sık dile getiren isimlerden Mehmet Demirkol, döviz kurundaki dalgalanmalar sonrasında yayın ihalesinin açılmaması gerektiğini savunmuştu.

Süper Lig yayın ihalesini açmayın. Uzatın 1 sene. Bu ürünü satmak için hiç doğru bir zaman değil. Şu dalgalanmalar içinde hak ettiğinin yarısını bile alamazsınız.


5 mehmet demirkol 11.12.2021

Yayın İhalesiyle İlgili Sessizlik Devam Ediyor

Süper Lig yayın ihalesiyle ilgili ortaya atılan birçok iddia olsa da şu an için resmi bir açıklama yapılmadı. İhalenin ne zaman yapılacağı, hangi şartlarda olacağı ve daha birçok merak edilen konunun önümüzdeki günlerde yanıt bulması bekleniyor.