TRT Spor 2 Platform Bilgileri ve TRT Spor Yıldız Frekans Bilgileri

01.11.2021 - 10:26

TRT Spor 2 Platform Bilgileri ve TRT Spor Yıldız Frekans Bilgileri

TRT’nin iki spor kanalından biri olan TRT Spor Yıldız, eski adıyla TRT Spor 2’nin frekans bilgileri, kanalı izlemek isteyenler tarafından merak ediliyor. Kanal, 27 Eylül 2019’da yayın hayatına TRT Spor 2 olarak başlamış, 2021 yılında isim değişikliğine giderek TRT Spor Yıldız olmuştu. Peki TRT Spor Yıldız Frekans Bilgileri nedir? TRT Spor 2 Platform Bilgileri nedir? Cevapları makalemizde.

TRT Spor Yıldız Açılış

TRT Spor Yıldız Ne Zaman Yayın Hayatına Başladı?

TRT Spor Yıldız, 27 Eylül 2019’da TRT Spor 2 adıyla yayın hayatına başladı. Amatör branşlara ilgili artırmak maksadıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın katkıları neticesinde kurulan kanal, TRT Spor’da yayınlanamayan birçok spor etkinliğinin canlı yayınını ekranlara getirdi. Kuruluşundan yaklaşık 1,5 sene sonra, 19 Mayıs 2021 tarihinde isim değişikliğine gidilerek TRT Spor Yıldız ismiyle anılmaya başladı. TRT Spor 2'nin isim değişikliğine dair haberimizin detaylarına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.


TRT Spor Yıldız Hangi Ligleri Yayınlıyor?

Yayın hayatının ilk aylarında Wimbledon tenis turnuvasından Voleybol Milletler Ligi karşılaşmalarına, CEV Altın Ligi’nden Elmas Lige kadar dünyanın dört bir yanındaki müsabakaları sporseverlerle buluşturan TRT Spor Yıldız kanalı, Tokyo Olimpiyatları, ING Basketbol Süper Ligi, Kadınlar Euroleague, Türkiye Basketbol 1. Ligi, TVF Sultanlar Ligi, TVF Efeler Ligi, Hentbol Erkekler Süper Ligi, Hentbol Kadınlar Süper Ligi, Hentbol Milli Takım maçları, ampute ve görme engelliler futbol müsabakaları, boks, güreş, körling, goalball, okçuluk ve daha bir çok spor etkinliğini izleyici ile buluşturuyor.

TRT Spor Yıldız'ın Misyonu

Muharrem Kasapoğlu TRT Spor Yıldız

Birçok amatör branş, TRT Spor Yıldız'ın yayınlarıyla genç nesillerin ilgisini üzerine çekiyor. Kanal, sporun sadece futboldan ibaret olmadığını gösterme gayesini, belirlediği "Sporun Her Rengi", şeklindeki sloganıyla da somutlaştırıyor. Kanalın adının TRT Spor Yıldız olarak değiştirildiği 19 Mayıs 2021 Gençlik ve Spor Bayramı'nda düzenlenen törende konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu, TRT Spor Yıldız'ın spor camiası için bir milat olacağını ifade etmişti. Türkiye'nin bir spor ülkesi olması idealinin hedeflendiğini ve TRT Spor Yıldız'ın da bu ideali gerçekleştirmek için büyük önem taşıdığını ifade eden Kasapoğlu, kanala bundan sonraki yayın hayatında başarılar dilemişti.

TRT Spor Yıldız Frekans Bilgileri Nedir?

TRT Spor Yıldız, eski adıyla TRT Spor 2, iki farklı uydu üzerinden izlenebilmektedir. Kanalı uydu üzerinden izlemek isteyen sporseverler, bulundukları yerleşim yerine göre aşağıdaki frekanslardan birini seçmeli ve bu bilgileri girerek arama yapmalıdırlar:

Uydu: TÜRKSAT 4A (42°E) - 11.958, Frekans: 11958, Polarizasyon: Dikey (Vertical), Sembol Oranı: 27500, FEC: 5/6

Uydu: Eutelsat 7A 7ºE - 10.804, Frekans: 10.804, Polarizasyon: Dikey (Vertical), Sembol Oranı: 30000, FEC: 5/6

TRT Spor Yıldız Hangi Platformlardan İzlenebiliyor?

Uydu üzerinden şifresiz olarak dünyanın dört bir yanındaki spor müsabakalarını ekranlara getiren TRT Spor Yıldız, Türkiye’deki TV platformlarında da kendine yer buldu. TRT Spor Yıldız’ı izleyebileceğiniz platformlar şu şekilde:

Digiturk: 87 numaralı Kanal

D-Smart: 86 numaralı Kanal

Kablo TV: 242 numaralı Kanal

Tivibu: 55 numaralı Kanal

Turkcell TV Plus: 71 numaralı Kanal

Vodafone TV: 72 numaralı Kanal

TRT Spor Yıldız İnternetten İzlenebiliyor mu? TRT Spor Yıldız Youtube Canlı Yayını Var mı?

TRT Spor Yıldız ile ilgili merak edilen bir diğer konu ise, kanalın internet üzerinden izlenebilip izlenemediği meselesi. Ayrıca TRT Spor Yıldız'ın Youtube yayını olup olmayacağı da merak edilenler arasında. Kanal ilk aylarda genel bir Youtube yayını yapmış olsa da, şu an için Youtube üzerinden TRT Spor Yıldız'ı izleme şansınız bulunmuyor. Bununla birlikte voleybol maçlarında Youtube üzerinden maçın canlı yayını açılıyor ve sporseverler karşılaşmaları takip edebiliyor. Kanalın bu politikasının altında, yayınlanan uluslararası etkinliklerin, Youtube canlı yayını ile farklı ülkelerden de izlenip, o ülkelerdeki yayın haklarının ihlal edilme problemiyle karşılaşılmak istenmemesi yatıyor olabilir. Bir diğer neden ise, üçüncü parti bir organizasyon olan Youtube'a gelir yaratmama kaygısı da güdülüyor olabilir.

Bununla birlikte TRT Spor Yıldız, kendi web sitesi üzerinden 7/24 canlı yayın yapıyor. TRT Spor Yıldız'ı, buraya tıklayarak internet üzerinden canlı izleyebilirsiniz.