Avustralya Açık 2031 Yılına Kadar Eurosport’ta

07.09.2021 - 20:20

Avustralya Açık 2031 Yılına Kadar Eurosport’ta

Discovery çatısı altında hizmet veren Eurosport, Avustralya Açık yayınlarına 2031 yılına kadar devam edecek. 1995 yılından bu yana Eurosport ekranlarında yayınlanan Avustralya Açık, böylece 35 yıl boyunca aynı ekranlardan izleyici ile buluşacak.

Avustralya Açık yayın hakları 1995 yılından bu yana Eurosport ekranlarındaydı. Avrupa’daki tenis tutkunlarına yayınları sunan Eurosport’un Avustralya Açık anlaşması 2021 yılında sona erdi. Geçtiğimiz günlerde yeni anlaşmanın imzalandığı açıklandı. Yeni anlaşmayla birlikte Eurosport, 2031 yılına kadar Avrupa’nın dört bir yanında Avustralya Açık yayınlarına imza atacak. 

Eurosport Avustralya’daki Farklı Turnuvaların da Yayın Haklarını Aldı


Her sene tenis sezonu Avustralya’daki birkaç turnuva ile başlıyor. Daha sonrasında da Avustralya Açık’a geçiliyor. Eurosport, Tennis Australia ile imzaladığı anlaşmada Avustralya’daki diğer tenis turnuvalarının da yayın haklarını aldı. Başta Adelaide International ATP turnuvası olmak üzere birçok önemli turnuva Eurosport izleyicileriyle buluşacak.

Anlaşmanın 10 yıllık uzatılmasıyla birlikte karşılaşmaların Discovery+ platformunda da yer alması bekleniyor. Bu da Discovery’nin Türkiye’deki ürünlerinden BluTV platformunun Avustralya Açık özelinde daha aktif olması anlamına gelebilir.

Bu Tarihi Ortaklığı Genişletmekten Mutluluk Duyuyoruz


Avustralya Açık Turnuva Direktörü Craig Tiley, yeni anlaşmayla ilgili açıklamalarda bulundu. Eurosport ile iş birliği içinde olmalarından dolayı mutlu olduklarını belirten Tiley, şu ifadeleri kullandı:

Eurosport, 25 yıldan fazla bir süredir Avustralya Açık’ın en önemli anlarını Avrupa’daki sporseverlere sundu. Bu tarihi ortaklığı genişletmekten mutluluk duyuyoruz. Eurosport’ta maçlar dışında oyuncuların hikayeleri de olacak. Bu hikayeleri aktarmak için sabırsızlanıyoruz.

Discovery’nin spor bölümü başkanı Andrew Georgiou da anlaşmayı uzattıkları için mutlu olduklarını belirtti. 

Tenis yayınları konusunda inanılmaz bir mirasa sahibiz. Tennis Australia ile anlaşmamızı uzatmak bu mirası daha da ileri götürebileceğimiz anlamına geliyor. Turnuvanın büyümesine yardımcı olmak için Tennis Australia ile birlikte çalışacağız.

Türkiye’de de Yayıncı Eurosport


Yeni anlaşma Türkiye’yi de kapsıyor. Avrupa’nın tamamında AUS Open heyecanı Eurosport ekranlarında olacak. Bir başka deyişle; Türkiye’de Wimbledon dışındaki Grand Slam tenis turnuvalarının yayıncısı Eurosport olarak kalmaya devam edecek.