Hollanda-Türkiye Dünya Kupası Grup Eleme Maçı TRT 1’de

04.09.2021 - 22:05

Hollanda-Türkiye Dünya Kupası Grup Eleme Maçı TRT 1’de

Dünya Kupası Avrupa elemelerinde Türkiye’nin sıradaki rakibi Hollanda. Hollanda-Türkiye mücadelesini, 7 Eylül Salı günü 21.45’ten itibaren TRT 1 ekranlarından izleyebilirsiniz.

Dünya Kupası elemelerinde Eylül ayının son maçında Türkiye’nin rakibi Hollanda. Grup liderliğini devam ettiren Türkiye’nin Hollanda sınavının adresi ise TRT 1. Hollanda-Türkiye mücadelesini, Salı günü 21.45’ten itibaren TRT 1 ekranlarından naklen izleyebilirsiniz.

Hollanda Van Gaal ile Dünya Kupası Hedefliyor


Euro 2020 sonrasında Frank de Boer ile yollarını ayıran Hollanda’da göreve Louis Van Gaal getirildi. Norveç maçıyla mesaiye başlayan Van Gaal, önce Norveç’ten 1 puanla döndü, ardından da Karadağ’ı farklı geçmeyi başardı.

Grupta 10 puanla ikinci sırada yer alan Hollanda, grup lideri olarak Dünya Kupası’na katılmak istiyor. Hollanda, grup liderliğine ulaşmak için Türkiye engelini aşmak zorunda.

Oynanan Oyun Halen Ümit Vermiyor


Akan oyunda yıllardır sorun yaşayan Türkiye, Karadağ karşısında alınan beraberlik sonrasında Cebelitarık’a konuk oldu. İspanya’nın ve İngiltere’nin alt liglerinde forma giyen isimlerden kurulu Cebelitarık karşısında da akan oyunda üretim sorunu devam etti.

Yedek ağırlıklı bir kadro ile sahada olan Türkiye, ilk yarıda Enes Ünal ile bir penaltı vuruşundan yararlanamadı. Mücadelenin ilk yarısında pozisyona girmekte zorlanan Türkiye’de kilidi oyuna sonradan giren Hakan Çalhanoğlu, Kenan Karaman ve Halil Dervişoğlu açtı. Karşılaşmayı 3-0 kazanan Türkiye, 11 puanla grup liderliğini devam ettiriyor.

Son 5 Maçta Denge Söz Konusu


İki ekip arasında oynanan son 5 maçın 2’sinde taraflar galip gelirken, 1 mücadele beraberlikle sonuçlandı. Elemelerin İstanbul’daki maçında kazanan 3-1’lik sonuçla Türkiye olmuştu. Euro 2016 elemelerinde de İstanbul’daki mücadeleyi Türkiye 3-0 kazanmıştı.

Euro 2020’de ikinci turda elenen ve hedefi 2022 Dünya Kupası olarak belirleyen Hollanda ile oyun olarak tatmin etmese de grup liderliğini bir şekilde sürdüren Türkiye arasındaki bu mücadeleyi, Salı günü 21.45’ten itibaren TRT 1 ekranlarından izleyebilirsiniz.