Erman Toroğlu’nun Maçlar Açık Kanalda Olsun Önerisi

14.09.2020 - 18:20

Erman Toroğlu’nun Maçlar Açık Kanalda Olsun Önerisi 

Milliyet’in başarılı yazarı Sina Koloğlu, Süper Lig’in başlamasıyla futbolu köşesine taşıdı. Koloğlu, Galatasaray-Gaziantep FK maçı sonrasında Erman Toroğlu’nun “maçlar açık kanalda olsun”  önerisi üzerine futbol ve Covid-19 ekseninde yorumlarını paylaştı.

Türkiye Süper Ligi 11 Eylül Cuma günü Çaykur Rizespor-Fenerbahçe mücadelesiyle başladı. beIN Sports ekranlarından yayınlanan mücadeleler sonrasında Milliyet yazarı Sina Koloğlu, köşesini futbola ayırdı. Erman Toroğlu’nun “maçlar açık kanalda olsun” önerisine de değinen Koloğlu, Erman Toroğlu’nun açıklamalarından hareketle gündemi değerlendirdi.

Toroğlu beIN Ticari İşletme Üyelerinin Şikayetlerini Aktardı

Galatasaray-Gaziantep FK mücadelesi sonrasında A Spor’u açtığını belirten Sina Koloğlu, Erman Toroğlu’nun yorumlarını izlediğini dile getirdi. Koloğlu’nun yazısından ön plana çıkan kısımlar şu şekilde:

Erman Hoca sezonu açtı. ‘Bakalım ne diyor?’ diye seyrettik. Galatasaray-Gaziantep maçını anladığımız dışarıda izlemiş. “16 yere telefon ettim 15’incide yer buldum. Yoksa buraya gelip ‘Kusura bakmayın maçı izleyemedim’ diyecektim” dedi. Telefon açtıklarının dertlerini de paylaştı. “Dijital kutulara inanılmaz zam var. Mesela Şişli’deki cihazla Kasımpaşa’daki cihaz farklı fiyatlarda.” Yani fiyat değişiyor. Semte göre çay parası da değişiyor!

Aradığı mekanlardan gelen şikayetlerden biri de kapasiteyle ilgili... “Benim sandalye 100 kişilik. Sağlık Bakanlığı ‘40 kişi oturtacaksın’ diyor. Aldığım para gidiyor. Yarın kapalı yerler yasaklanırsa paramı geri alamayacağım, niye cihaz alayım’ diyorlar’’ dedi Erman Hoca... “Dün gittiğim yerde mesafe yoktu sandalyeler arasında” diye durumu ortaya koydu.

Toroğlu’nun Çözümü Maçların Açık Kanalda Olması

Sina Koloğlu, yazısının devamında Erman Toroğlu’nun çözüm önerilerini de aktardı. A Spor yorumcusu Toroğlu’nun önerisi, maçların açık kanalda yayınlanmasıydı. İnsan sağlığı için bu çözümü ortaya koyan Toroğlu’nun bu görüşünü Sina Koloğlu şu şekilde devam ettirdi:

“Mesela iki hafta sonra Galatasaray-Fenerbahçe maçı var. Öte yandan hasta sayısı giderek artıyor ve artık iktidar-muhalefet hemfikir salgın tehlikeli boyutlarda. Mekanlar için en bereketli gün derbi günü. Ne olacak alt alta üst üste? Ha bir de 100 küsur lira bu maçları izlemek için para verenler var.”

Sina Koloğlu’nun 14 Eylül tarihinde yayımlanan “Maçlar Açık Kanalda Olsun” başlıklı yazısını buradan okuyabilirsiniz.