Acun Ilıcalı: Şampiyonlar Ligi Yayınlarından Zarar Ettim

23.03.2024 - 21:38

Acun Ilıcalı: Şampiyonlar Ligi Yayınlarından Zarar Ettim

EXXEN’in sahibi Acun Ilıcalı, 343 Digital’in sevilen programı Röveşata’nın konuğuydu. Şampiyonlar Ligi yayın hakları hakkında konuşan Ilıcalı, devam etmek istediğini ama yayınlardan zarar ettiği için yüksek teklif yapmadığını belirtti.

Şampiyonlar Ligi 3 sezondur EXXEN ve TV8,5 ekranlarından naklen yayınlanıyordu. Önümüzdeki sezondan itibaren yayınlar TRT ve Tabii platformuna geçti. EXXEN’in yayın haklarını kaybetmesinin ardından Acun Ilıcalı ilk kez konuştu. 
343 Digital YouTube kanalında Röveşata’nın konuğu olan Ilıcalı, Şampiyonlar Ligi yayınlarından zarar ettiğini açıkladı.

Kaçak Yayın Önlenmediği İçin Kaybediyorsun

343 Digital YouTube kanalında Serhat Ulueren’in konuğu olan Ilıcalı, Şampiyonlar Ligi yayınlarına devam etmek istediğini ama 3 yıldır sürekli ekside olduğunu dile getirdi. Yayınların zarar etmesinin sebebini de kaçak yayınlara bağlayan Ilıcalı, şu ifadeleri kullandı:

Şampiyonlar Ligi'ne devam etmek isterdim ama zarar ediyordum zaten. Kaçak yayın önlenemediği için kaybediyorsun! İşin ekonomik fizibilitesi yok. Eksiden başka bir şey yazmadı Şampiyonlar Ligi!


Acun Ilıcalı Kaçak Yayınlardan Şikayetçi

Acun Ilıcalı, EXXEN’de Şampiyonlar Ligi yayınlarına imza attığı esnada da kaçak yayınlarla ilgili şikayetlerini dile getiriyordu. Bu yayınları izlemenin hırsızlıktan farkı olmadığını belirten Ilıcalı, Türkiye’de sporun gelişimindeki en büyük engeli de kaçak yayınlar olarak görüyordu. Ilıcalı’nın geçmişte korsan yayınlarla ilgili yaptığı açıklamalar şu şekildeydi:

Korsan yayıncılık benim hayatımı etkileyen bir konu değil, ben para kazansam ne olacak kazanmasam ne olacak? Allah'a şükür kendimi kurtarmışım.
Bu dinen de hırsızlık, ahlaken de hırsızlık, kanunen de hırsızlık. Bunu yapan hırsız, bir kere onu bilerek savunacak.
Yok benim hakkımdı... Ben de karnım acıkınca gideyim pastaneden pasta çalayım.
Korsan yayın, Acun'a bir şey yapamaz ama kulüpleri öldürür. Kulüplerin gücünü kanser gibi çeker.
Bugün dünyanın en güçlü kulüpleri hangi ülkede? İngiltere. İngiltere'nin futbolda en değerli lig olmasının sebebi ne biliyor musun? Canlı yayın. Championship'teki takımımın aldığı yayın geliri, Türkiye'deki herhangi bir 1'inci lig kulübünün 5 katı
Mesela Hollanda, dünyanın en güçlü milli takımlarından birisine sahip. Ama Hollanda Ligi niye sence ilerilerde değil? Çünkü orada nüfus az ve yayıncıya abone az. İngiltere'de nüfus fazla, futbola konsantrasyon fazla, yayıncıya daha fazla abone var. Bu yüzden kulüpler zengin oldu.