Avusturya-Türkiye Hazırlık Maçı TRT Spor’da

23.03.2024 - 14:16

Avusturya-Türkiye Hazırlık Maçı TRT Spor’da

Türkiye EURO 2024 kapsamında ikinci hazırlık maçına Avusturya önünde çıkıyor. Avusturya-Türkiye hazırlık maçı, TRT Spor’da futbolseverlerle buluşuyor. Salı 22.45’teki Avusturya-Türkiye hazırlık maçını, TRT Spor ekranlarından takip edebilirsiniz.

EURO 2024 hazırlıklarını devam ettiren Türkiye, Macaristan karşılaşmasının ardından ikinci hazırlık maçına çıkıyor. Rakip ise Avusturya. 

Macaristan-Türkiye mücadelesini ekranlara getiren TRT Spor, Avusturya-Türkiye karşılaşmasının da yayıncısı oldu. Salı 22.45’teki Avusturya-Türkiye hazırlık maçını TRT Spor ekranlarından takip edebilirsiniz.

TRT Spor’un yayın akışını açıklamasının ardından “Avusturya-Türkiye hazırlık maçı hangi kanalda? Avusturya-Türkiye maçı ne zaman? Avusturya-Türkiye maçı TRT Spor’da mı? Avusturya-Türkiye hazırlık maçını nasıl izleyebilirim?” soruları yanıt buldu.

Macaristan Karşısında Tatsız Prova

Türkiye, EURO 2024 hazırlıkları kapsamında ilk hazırlık maçına Macaristan karşısında çıktı. Vincenzo Montella yönetiminde en etkisiz olduğu maçı çıkaran Türkiye, pozisyon üretse de bu pozisyonları sonuçlandırmada sorun yaşadı. Karşılaşmayı 1-0 kaybeden Türkiye, böylece Montella yönetiminde ilk mağlubiyetini aldı.

Karşılaşma sonrasında yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulunan Vincenzo Montella, maçın hakkının bu olmadığını dile getirdi. EURO 2024 için doğru yolda olduklarını belirten Montella, karşılaşmayla ilgili şu ifadeleri kullandı:

Taktiksel anlamda zorluk derecesi yüksek bir maçtı. İlk yarıda da ikinci yarıda da plana sadık kalarak maçtan kopmadık. Bir pozisyon icabında penaltı oldu ve kaybettik. Çok pozisyon ürettik, sadece gol atamadık. Genel olarak memnunum performanstan. İlk yarıda da 2-3 net pozisyonumuz var. Son paslarda sıkıntı çektik. Çocukları tebrik etmek gerek. Plana sadık kalarak gösterdikleri karakterle ortada pozitif bir mesaj var. Maçın hakkı bu değildi.


Avusturya ile Son Karşılaşma 2016 Yılında

Türkiye ile Avusturya arasındaki son mücadele 2016 yılında oynandı. Hazırlık maçında Hakan Çalhanoğlu ve Arda Turan’ın golleriyle 2-1 kazanan taraf Türkiye oldu. İki ekip arasındaki son resmi maç ise Euro 2012 elemelerindeydi. Avusturya’da oynanan karşılaşma 0-0 sona erdi.

EURO 2024’te başarılı olmayı hedefleyen iki ekip kozlarını Avusturya’da paylaşıyor. Avusturya-Türkiye hazırlık maçı, Salı 22.45’te TRT Spor’da.