Macaristan-Türkiye Hazırlık Maçı TRT Spor’da

18.03.2024 - 00:40

Macaristan-Türkiye Hazırlık Maçı TRT Spor’da

Euro 2024 öncesinde takımlar hazırlık maçlarına çıkıyor. Türkiye’nin ilk hazırlık maçındaki rakibi ise Macaristan. Cuma 22.45’teki Macaristan-Türkiye hazırlık maçı, TRT Spor’da futbolseverlerle buluşuyor. TRT Spor’un yayın akışını açıklamasıyla “Macaristan-Türkiye hazırlık maçı hangi kanalda? Macaristan-Türkiye hazırlık maçı TRT’de mi? Macaristan-Türkiye maçı ne zaman?” gibi sorular yanıt buldu.

Türkiye, EURO 2024 öncesinde hazırlık maçlarına başlıyor. Mart ayında iki hazırlık maçına çıkacak Türkiye’nin ilk rakibi Macaristan. Budapeşte’de oynanacak mücadelenin yayıncısı ise TRT Spor oldu. Cuma 22.45’teki karşılaşmayı, TRT Spor ekranlarından takip edebilirsiniz.

Macaristan ve Avusturya Karşılaşmalarının Aday Kadrosu Açıklandı

Türkiye, Macaristan ve Avusturya ile iki hazırlık maçına çıkacak. Bu hazırlık maçlarında forma şansı bekleyecek isimler belli oldu. Semih Kılıçsoy, Can Uzun, Ahmetcan Kaplan ve Muhammed Şengezer’in ilk kez çağrıldığı milli takımda aday kadro şu şekilde:

  • Kaleci: Mert Günok, Muhammed Şengezer, Okan Kocuk, Uğurcan Çakır
  • Defans: Mert Müldür, Zeki Çelik, Ahmetcan Kaplan, Merih Demiral, Ozan Kabak, Samet Akaydin, Cenk Özkacar, Ferdi Kadioğlu
  • Orta Saha: Hakan Çalhanoğlu, İsmail Yüksek, Kaan Ayhan, Orkun Kökçü, Salih Özcan
  • Forvet: Cengiz Ünder, İrfan Can Kahveci, Yunus Akgün, Barış Alper Yılmaz, Kerem Aktürkoğlu, Semih Kılıçsoy, Abdülkadir Ömür, Arda Güler, Can Uzun, Enes Ünal, Kenan Yıldız, Yusuf Yazıcı.


Son Maçlarda Macaristan Üstünlüğü Bulunuyor

Macaristan ile Türkiye arasında oynanan son karşılaşmalarda Macaristan üstünlüğü söz konusu. Son 5 maçın 3’ünü kazanan Macaristan, Türkiye önünde en son 2007 yılında mağlup oldu. İki ekip arasındaki son karşılaşma 2020 yılında oynandı ve Macaristan bu karşılaşmayı Siger ve Varga’nın golleriyle 2-0 kazanmasını bildi.

Türkiye Euro 2024 hazırlıkları kapsamında ilk maçına Macaristan deplasmanında çıkıyor. Macaristan ile Türkiye arasındaki hazırlık maçını, Cuma 22.45’ten itibaren TRT Spor ekranlarından izleyebilirsiniz.