Göksel Gümüşdağ: beIN Sports’un Teklifi Saran Medya’dan Daha Fazlaydı

16.03.2024 - 17:43

Göksel Gümüşdağ: beIN Sports’un Teklifi Saran Medya’dan Daha Fazlaydı

Başakşehir Futbol Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ, Asist Analiz YouTube kanalında Candaş Tolga Işık’ın sorularını yanıtladı. Kulübü, ülke futbolu ve yayın ihalesi gibi konulara açıklık getiren Gümüşdağ, son ihalede beIN Sports’un teklifinin Saran Medya’dan yaklaşık 30 milyon dolar daha fazla olduğunu belirtti.

Yayın ihalesinde sona gelindi ve beIN Sports 3 yıl daha Süper Lig ve TFF 1'inci Lig maçlarını yayınlama hakkını elde etti. İhale sonrasında Saran Medya, kendilerinin daha yüksek teklif verdiğini dile getirmiş ve bu ihaleyi kazanmaları gerektiğini kamuoyuyla paylaşmıştı. Göksel Gümüşdağ ise Asist Analiz YouTube kanalında beIN Sports’un son teklifinin Saran Medya'nın teklifinden yaklaşık 30 milyon dolar daha fazla olduğunu açıkladı.

Amacımız Kulüplerin Gelirini Yükseltmekti

Göksel Gümüşdağ, Asist Analiz YouTube kanalında Candaş Tolga Işık’ın sorularını yanıtladı. Yayın ihalesindeki algının Saran Medya’nın daha yüksek teklif verdiği yönünde olduğunu belirten Candaş Tolga Işık, sürecin detayını Gümşdağ’a sordu.

Bu bir ihale ve iki katılımcı vardı. İkisiyle de görüşüldü. Heyet olarak görüşülüyor. Biz üç üyeyiz. Altı da federasyon üyesi var. 9 tane yayın ihalesinin komisyon üyesi bulunuyor. Biz, Kulüpler Birliği adına üç kişiydik. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ve ben. Kulüplerimizi temsil ediyoruz. İstiyoruz ki yayın geliri büyüyebildiği kadar büyüsün. 
Yayın ihalesinde değer 500 milyon dolarlardan 80 milyon dolarlara düştü. Bir yandan da kurlar inanılmaz uçtu. Baktığımızda da kulüplerin giderinin %70’i döviz. Anadolu kulüpleri için durum daha farklı. Onların bütçesinde yayın geliri %3, %5 değil. Anadolu kulüplerinde yayın geliri tüm gelirin %70’i.
Böyle bir ortamda kulüpleri temsil ediyoruz ve gelirin büyümesini istiyoruz. Mevcut iki katılımcıdan da teklifler alındı. Bir daha alındı ve en sonunda en yüksek teklifi veren kazandı. Son durumda benim bildiğim fark yaklaşık 30 milyon dolar. 
Bunların yanında yayın ihalesi tamamen Türk Lirasına dönmüştü. Artık %50 dolar, %50 TL.