Sadettin Saran Yayın İhalesinde Verdikleri Son Teklifi Açıkladı

16.02.2024 - 01:44

Sadettin Saran Yayın İhalesinde Verdikleri Son Teklifi Açıkladı

Saran Medya Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran, yayın ihalesinde verdikleri son teklifi açıkladı. Zaferin Rengi filminin galasında konuşan Saran, son tekliflerinin 142 milyon € olduğunu belirtti.

Yayın ihalesinde aktif rol oynayan şirketlerden Saran Medya’nın en yüksek teklifi verdiği açıklanmıştı. Zaferin Rengi filminin galasında konuşan Sadettin Saran, çıkan haberleri doğruladı. 142 milyon avro teklif verdiklerini belirten Sadettin Saran, normal şartlarda ihaleyi kazanmaları gerektiğini sözlerine ekledi.

Yıllık 142.5 Milyon Avro ile Teminat Mektubu Verdik

Sadettin Saran Zaferin Rengi filminin galasında yayın ihalesine de değindi. Haber Global’den Sercan Hamzaoğlu’nun haberine göre Sadettin Saran, yayın ihalesi için 142.5 milyon avro teklif verdiklerini açıkladı. Sercan Hamzaoğlu’nun konuyla ilgili paylaşımı şu şekilde:

Sadettin Saran’a yayın ihalesindeki tekliflerini sordum, şu cevabı verdi 👇
‘142.5 milyon Euro ile birlikte teminat mektubu verdik. Normal şartlarda ihaleyi dün kazanmamız lazımdı. Bundan sonra karşılıklı teklif artırmalar olacak.


Teklifler 19 Şubat’ta Değerlendirilecek

Saran Medya’nın verdiği teklifle ihalede bir adım da olsa öne çıktığı belirtildi. Türkiye Futbol Federasyonu ise tekliflerin değerlendirilme sürecinde olduğunu duyurdu. 19 Şubat’ta yeniden toplantı yapılacağını açıklayan TFF’nin yaptığı paylaşım şu şekildeydi:

TFF ve Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı üyelerinden oluşan Yayın İhale Komisyonu, 14 Şubat 2024 Çarşamba günü  TFF Riva Hasan Doğan Kamp ve Eğitim Tesisleri Orhan Saka Konferans Salonu'nda yayın ihalesi tekliflerini noter huzurunda açmak üzere toplanmıştır.
Yayın İhalesi Komisyonu 19 Şubat 2024 Pazartesi günü saat 16.00'da TFF Süper Lig ve TFF 1'inci Lig Yayın Haklarının Devrine İlişkin İhale Genel Şartnamesi 24'üncü maddesi uyarınca yayın ihale süreci ile ilgili tekliflerin açılması sonrası ihale şartnamesi gereği tekliflerin değerlendirilmesi için toplanacaktır.
İhale sürecinin daha önce açıklandığı gibi 29 Şubat 2024 tarihinde tamamlanması planlanmaktadır.