Yayın İhalesinde Teklifler 19 Şubat’ta Değerlendirilecek

14.02.2024 - 23:53

Yayın İhalesinde Teklifler 19 Şubat’ta Değerlendirilecek

Türkiye Futbol Federasyonu, yayın ihalesinde tekliflerin 19 Şubat’ta değerlendirileceğini açıkladı. Sürecin 29 Şubat’a kadar tamamlanacağını açıklayan TFF, bugün yapılan toplantıda tekliflerin açıldığını kamuoyuyla paylaştı.

Türkiye Futbol Federasyonu yayın ihalesiyle ilgili açıklamalarına bir yenisini ekledi. Bugün yapılan toplantıda tekliflerin açıldığını belirten TFF, 19 Şubat’ta yapılacak toplantıyla bu tekliflerin değerlendirileceğini kamuoyuyla paylaştı. Yayın ihalesi sürecinin ise 29 Şubat’a kadar tamamlanması bekleniyor.

Tekliflerin Değerlendirmesi Pazartesi Yapılacak

Türkiye Futbol Federasyonu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, tekliflerin açıldığını belirtti. Tekliflerin değerlendirilme sürecinin Pazartesi başlayacağını belirten TFF’nin yaptığı paylaşım şu şekildeydi:

TFF ve Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı üyelerinden oluşan Yayın İhale Komisyonu, 14 Şubat 2024 Çarşamba günü (Bugün) TFF Riva Hasan Doğan Kamp ve Eğitim Tesisleri Orhan Saka Konferans Salonu'nda yayın ihalesi tekliflerini noter huzurunda açmak üzere toplanmıştır.
Yayın İhalesi Komisyonu 19 Şubat 2024 Pazartesi günü saat 16.00'da TFF Süper Lig ve TFF 1. Lig Yayın Haklarının Devrine İlişkin İhale Genel Şartnamesi 24. maddesi uyarınca yayın ihale süreci ile ilgili tekliflerin açılması sonrası ihale şartnamesi gereği tekliflerin değerlendirilmesi için toplanacaktır.
İhale sürecinin daha önce açıklandığı gibi 29 Şubat 2024 tarihinde tamamlanması planlanmaktadır.


En Yüksek Teklif Saran’dan

Yayın ihalesiyle gündeme gelen iddialardan biri en yüksek teklifi veren şirketin Saran Medya olduğu yönündeydi. 3 yıl için tam 500 milyon dolar veren Saran Medya’nın bu teklifi, mevcut yayıncı beIN Sports’un teklifini geride bıraktı.

Yapılan tekliflerden sonra kulüplerin hiçbirinin beIN Sports’un teklifine sıcak bakmadığı iddia edildi. 19 Şubat’taki toplantının ardından Süper Lig ve TFF 1'inci Lig’in yayıncısının netlik kazanacağı, önümüzdeki üç sezonunun yayıncısının Mart ayında kamuoyuyla paylaşılacağı tahmin ediliyor.