Saran Medya Yayın İhalesinde En Yüksek Teklifi Verdi

14.02.2024 - 17:40

Saran Medya Yayın İhalesinde En Yüksek Teklifi Verdi

Sports Digitale’den Yağız Sabuncuoğlu’nun haberine göre Saran Medya yayın ihalesinde en yüksek teklifi veren kurum oldu. Dün yayın ihalesinden çekilmeyi düşünen Saran Medya, bugün teklifini yükselterek beIN Sports’u geride bıraktı.

Yayın ihalesinde yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Dün Yağız Sabuncuoğlu Saran Medya’nın yayın ihalesinden çekilmeyi düşündüğünü belirtmişti. Bugün ise Saran Medya’nın teklif yükselttiği paylaşıldı.

Yapılan teklifle beIN Sports’un teklifini geçen Saran Medya’nın 140 milyon avro verdiği iddia edildi. Kulüplerin de beIN Sports'un teklifi yerine Saran Medya’nın teklifine sıcak baktığı belirtildi.

Saran Medya Yeniden Devrede

Saran Medya’nın yeniden devreye girdiğini Sports Digitale’den Yağız Sabuncuoğlu paylaştı. Teklifin 140 milyon avroya çıktığını belirten Sabuncuoğlu, şu paylaşımı yaptı:

ÖZEL | Saran Medya, yayın ihalesinde yeniden devreye girdi ve beIN Sports’un teklifinin üzerine çıktı!
• Saran Medya: 140 milyon euro 
• beIN Sports: 3 milyar 900 milyon TL


Kulüpler beIN Sports’un Teklifine Sıcak Bakmıyor

Yağız Sabuncuoğlu, kulüplerin beIN Sports’un teklifine sıcak bakmadığını dile getirdi. TFF’nin beIN Sports ile pazarlık halinde olduğunu da belirten Sabuncoğlu, kulüplerin TFF’ye Saran'ın teklifine geri dönüş yapmadığı için tepki gösterdiğini söyledi. Yağız Sabuncuoğlu’nun konuyla ilgili yaptığı paylaşımlar şu şekildeydi:

TFF, beIN Sports ile pazarlık halinde! Saran Medya’nın teklifine geri dönüş olmadı. 
• Kulüpler Birliği, şartnameye uygun şekilde Euro ile en yüksek teklifi yapan ve teminat mektubu veren Saran Medya’nın teklifine geri dönüş olmamasından dolayı sert tepki gösterdi.
Süper Lig’deki kulüplerin tamamı beIN Sports’un teklifine sıcak bakmıyor. Üç sebebi var.
 • Teklifin ‘TL’ üzerinden yapılması.
• Teminat mektubu verilmemesi.
• İki sene önce Saran Medya’ya ihale verilmediği için bu sezon kulüplerin ettiği zararın 45 milyon euro olması.