2024/25 Sezonu Yayıncısı Belli Olmayan Ligler

08.11.2023 - 22:45

2024/25 Sezonu Yayıncısı Belli Olmayan Ligler

Önümüzdeki sezon itibarıyla bazı liglerin yayıncıları değişebilir. 2024/25 sezonu yayıncısı belli olmayan liglerin fazla olması, spor yayıncılığında önemli değişimlerin olabileceği anlamına gelebilir. Bu da birçok kişinin “Şampiyonlar Ligi yayıncısı kim? Süper Lig yayın ihalesi ne zaman?” gibi soruları sormasını beraberinde getirebilir.

2023/24 sezonunda Avrupa’nın büyük ligleri Türkiye’den yayınlanıyor. Bu sezon aynı zamanda bazı anlaşmaların son sezonu. Bu da önümüzdeki sezon itibarıyla bazı liglerde yayıncıların değişebileceği anlamına geliyor.

Trendyol Süper Lig ve Trendyol 1’inci Lig’de Yeni İhale Yapılacak

2023/24 sezonu, Trendyol Süper Lig ve Trendyol 1’inci Lig’in beIN Sports’ta son sezonu olabilir. TFF ile beIN Sports arasındaki anlaşmanın son senesine girildi ve yapılacak ihalede nasıl bir sonuç çıkacağını şimdiden kestirmek kolay değil.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun yeni ihaleyle ilgili önümüzdeki günlerde bir açıklama yapması bekleniyor. İhale sürecinin başlamasının ardından bu ihalede Süper Lig ve 1'inci Lig yayın hakları için yarışacak kanallar belli olacak. Tahminler ise beIN Sports ve S Sport’un yarışta aktif olacağı yönünde. Ortak girişimlerin de olması bekleniyor.

Trendyol 1'inci Lig için ayrı ihale açılırsa TRT’nin bu noktada aktif olması ve yayın haklarını bu kez tek başına alması bekleniyor. Ancak TFF’nin ihalede nasıl bir strateji izleyeceğini şimdiden kestirmek kolay değil. Önümüzdeki günlerde TFF’nin ihale şartnamesini paylaşacağı tahmin ediliyor.

Trendyol Süper Lig Yayın

EXXEN’in Avrupa Kupalarındaki Son Senesi Olabilir

Yaklaşık 3 sezon önce EXXEN Avrupa kupaları yayın haklarını alarak dikkatleri üzerine çekmişti. EXXEN’in yayın haklarını almasıyla, ilk kez bir büyük organizasyon dijital platformdan ekranlara gelmeye başlamıştı. Sürecin nasıl devam edeceği merak konusuydu. EXXEN de aslında son sezona kadar görece sorunsuz gelmeyi başardı.

EXXEN’in son sezonu ise biraz sorunlu ilerliyor. Galatasaray-Bayern Münih ve Manchester United-Galatasaray maçlarında yaşanan sorunlar sebebiyle EXXEN eleştiriler aldı. Bu sezon UEFA ile anlaşması sona eren EXXEN’in yeniden Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Konferans Ligi yayıncısı olup olmayacağı merak konusu.

Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Konferans Ligi yayın haklarını hangi şirketin alacağının yanıtının Mayıs ayında verilmesi bekleniyor.