Kulüpler Birliği Yayıncı Kuruluş İhalesi için Toplanıyor

08.11.2023 - 22:30

Kulüpler Birliği Yayıncı Kuruluş İhalesi için Toplanıyor

Süper Lig yayın ihalesi yavaş yavaş gündemdeki yerini alıyor. Ajansspor’dan Salim Manav’ın haberine göre Kulüpler Birliği yayıncı kuruluş ihalesi için toplanıyor. Yarın 14.00’teki toplantının ardından bir basın açıklaması yapılması bekleniyor.

2023/24 sezonu Trendyol Süper Lig yayın ihalesinin resmi olarak son sezonu. 2024/25 sezonu başlamadan önce yeni bir ihale yapılacak ve önümüzdeki 5 sezonun yayıncısı belli olacak. Henüz Türkiye Futbol Federasyonu’ndan konuyla ilgili bir açıklama yapılmadı. Öte yandan Salim Manav’ın haberine göre Kulüpler Birliği, yarın yapacağı toplantıda bu konuyu masaya yatıracak.

Yayıncı Kuruluş Dışında İki Gündem Maddesi Daha Bulunuyor

Salim Manav’ın haberine göre Kulüpler Birliği Perşembe günü 14.00’te bir toplantı yapacak ve yayıncı kuruluş ihalesini masaya yatıracak. Toplantının diğer maddeleri ise e-bilet ihalesi ve artan hakem hataları olacak. Salim Manav’ın konuyla ilgili yaptığı paylaşım şu şekilde:

Kulüpler Birliği, yarın saat 14.00'te Maslak'taki ofisinde toplanacak.
Gündem maddeleri: 
• Yeni sezondaki e-bilet ve yayıncı kuruluş ihalesi.
• Tartışmalı hakem kararları


Süper Lig Yayın İhalesi Ne Zaman?

Süper Lig yayın ihalesi iki sezon önce yapılacaktı. İhale yapılmasına rağmen TFF ihaleyi iptal etti ve mevcut yayıncı kuruluşla iki sezonluk yeni sözleşme imzalandı. İmzalanan sözleşmenin son yılına da bu sezon itibarıyla girildi.

2023/24 sezonu sonunda beIN Sports’un TFF ile yaptığı sözleşme sona eriyor. Bu da yeni sezon başlamadan önce ihalenin yapılacağı anlamına geliyor. TFF’nin önümüzdeki haftalarda ihale süreciyle ilgili bir açıklama yayımlaması bekleniyor. Bu açıklamayla ihale süreciyle ilgili merak edilenler yanıt bulacak. Tahminler ise Şubat ayı itibarıyla ihalenin tamamlanacağı ve 2024/25 sezonu Süper Lig yayıncısının belli olacağı yönünde.

İhalede Trendyol Süper Lig yayın hakları dışında Trendyol 1'inci Lig yayın hakları, özet görüntüler ve Süper Lig radyo yayın hakları da sahiplerini bulacak. Önümüzdeki günlerde TFF’nin konuyla ilgili detaylı bir açıklama yapması bekleniyor.