Spor Programlarında Hiçbir Şey Eskisi Gibi Olmayacak

06.08.2023 - 10:33

Spor Programlarında Hiçbir Şey Eskisi Gibi Olmayacak

Türkiye Gazetesi yazarı Ömer Faruk Önal, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ile buluşmasından öne çıkanları paylaştı. Spor programlarında hiçbir şey eskisi gibi olmayacak diyen Önal, kanalların kapatma cezası dahi alabileceğini belirtti. 

Geçtiğimiz günlerde TFF ile RTÜK arasında işbirliği yapılmıştı. Bu işbirliğinde spor programlarının denetimi önemli bir konumda yer alıyordu. Ömer Faruk Önal, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ile buluşmasında bu konunun detaylarını sordu.

Büyükekşi Futbol İklimini Düzeltmekte Oldukça Kararlı

Ömer Faruk Önal, buluşmada Büyükekşi’nin futbol iklimini düzeltmekte oldukça kararlı olduğunun altını çizdi. 

Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi ile önceki gün bir araya geldik. Başta hakem camiası olmak üzere birçok konuda fikir alışverişinde bulunduk. Tribünleri geren, camiaları birbirine düşman eden yayınlarla ilgili harekete geçmiş. Sayın Büyükekşi’yi futbol iklimini düzeltmekte çok kararlı gördüm. 
Maç tertemiz bitiyor, hiçbir problem yok! Herkes birbirini kutluyor, tokalaşıyor! Birkaç saat sonra ekranlardan başlayan birkaç cümle ile kulüpler, taraftarlar birbirine giriyor! Sosyal medya körüklüyor! Kulüpler açıklama yapmaya mecbur kalıyor! 
RTÜK ve TFF buluşmasında bu konu masaya yatırılmış.
Bu kadar TFF Başkanı geldi, geçti. Bir tanesi RTÜK'ün kapısını çalmaya cesaret edememişti!
Belki akıl edemediler, belki netice alamadılar. Günahlarını almayalım.
Bazıları da TV kanallarını karşılarına almaktan çekinmiş olabilir.
Hele Hakem Derneği'nin aklına bile gelmemiştir! 
Sayın Büyükekşi, geçen hafta Ankara'da bir dizi ziyaretler yaptı.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'yı ve RTÜK'ü ziyareti rutin bir protokol ziyaretinin çok çok ötesinde...




Kanal Kapatma Cezası

Ömer Faruk Önal, kanal kapatma cezasının da gündem olduğunu belirtti. Konuyla ilgili Mehmet Büyükekşi’nin ifadeleri ise şu şekilde:

Herkes konuştuklarına dikkat edecek. RTÜK, spor programlarını takip edecek. Toplumsal barışa zarar verecek, kışkırtacak, insanları töhmet altında bırakan, suçlayıcı konuşmaların bedeli olacak.
Adam çıkıyor diyor ki; (şu takımı şampiyon yapmayacaklar) veya tersi (şu takımı şampiyon yapacaklar) hiçbir bilgi ve veri yok. Burada TFF Başkanı olarak ben, MHK, hakemler hatta o takımların oyuncuları bile töhmet altında kalıyor.