Lionel Messi Etkisiyle US Open Cup Yayın Hakları Satıldı

05.08.2023 - 09:57

Lionel Messi Etkisiyle US Open Cup Yayın Hakları Satıldı 

Inter Miami’ye transferi gerçekleşen Lionel Messi, ABD Kupası yayın haklarına olumlu etki yaptı. Lionel Messi etkisiyle US Open Cup yayın hakları satıldı. 24 Ağustos’ta oynanacak yarı final maçları ve Eylül ayında oynanacak final karşılaşması, 100 farklı ülkeden ekranlara gelecek.

Lionel Messi'nin Major League Soccer'a gelişinden önce yabancı yayıncıların Lamar Hunt ABD Açık Kupası'nın (US Open Cup) yayın haklarını satın alma isteği yok denecek kadar azdı. Turnuvanın, 108 yıllık etkileyici geçmişine rağmen herhangi bir çekiciliği yoktu. Yurt içinde bile turnuvayı yayınlamaya yönelik ilgi artmadı.

Tüm bu olumsuz hava, tartışmasız tüm zamanların en iyi oyuncularından birinin ve bazı süperstar takım arkadaşlarının sahaya çıkmasıyla değişiyor. Lionel Messi Inter Miami'ye katıldığından beri büyük ses getirdi ve yayın haklarına bu transfer olumlu etki yaptı.

Lionel Messi’nin Gelişi 100’den Fazla Ülkede US Open Cup’ın Yayınlanmasını Sağlayacak

ABD Açık Kupası'nı düzenleyen ve yayınlayan US Soccer, daha fazla doğrudan tüketiciye yayın yapacağını duyurdu. Küresel spor pazarlama ajansı SPORTFIVE ile yapılan anlaşma, ABD Açık Kupası'nın beş kıtadaki varlığını artırıyor. Toplamda 20 uluslararası yayıncı, 100'den fazla ülkede maçları yayınlayacak.

24 Ağustos’taki Cincinnati-Inter Miami ve Houston Dynamo-Real Salt Lake yarı final karşılaşmaları dünyanın dört bir yanından ekranlara gelecek. Eylül ayındaki final mücadelesinin aynı şekilde ekranlara getirilmesi bekleniyor. 


ABD Kupası Türkiye’de Yayınlanacak mı?

Lionel Messi’nin Inter Miami formasını giymesi ve şu dönemde oynanan Lig Kupası maçlarında etkili bir performans göstermesi birçok ülkede yayıncıları harekete geçirdi. Türkiye’de ise şu an için bir hareketlilik söz konusu değil.

“Lamar Hunt US Open Cup hangi kanalda? ABD Kupası hangi kanalda? Lionel Messi’nin maçını nasıl izleyebilirim? Messi’nin ABD Kupası maçı yayınlanacak mı?” gibi soruların yanıtlarını merak edenler şu an için net bir yanıt alamıyor.

Öte yandan geçmiş canlı yayınlar YouTube üzerinden karşılaşmaların yayınlanabileceğini düşündürtüyor. US Open Cup, sezon başından bu yana yayın hakları satılmayan ülkelerde B/R Football YouTube kanalından canlı ekranlara geliyor. Yayıncı konusunda net bir gelişme yaşanmazsa karşılaşmaların yine bu ekranlarda olabileceği tahmin ediliyor.