TVNET Suudi Arabistan Ligi’ni Yayınlayacağını Duyurdu

21.01.2023 - 14:24

TVNET Suudi Arabistan Ligi’ni Yayınlayacağını Duyurdu

Cristiano Ronaldo’nun Al Nassr’a transfer olmasının ardından ilgi çekici hale gelen Suudi Arabistan Ligi için bir yayıncı daha ortaya çıktı. TVNET Suudi Arabistan Ligi’ni yayınlayacağını duyurdu. Pazar günü 20.30’daki Al Nassr-Al İttifak maçıyla Suudi Arabistan Ligi heyecanı TVNET’te yaşanmaya başlayacak.

Geçtiğimiz günlerde S Sport Plus Suudi Arabistan Ligi’ni yayınlayacağını açıklamıştı. Bu haberin üstünden çok geçmeden TVNET de bir duyuru yaptı. Suudi Arabistan Ligi’nin kalan bölümünü şifresiz yayınlayacağını açıklayan TVNET, yayınlarına Pazar günü 20.30’daki Al Nassr-Al İttifak maçıyla başlıyor. Bu karşılaşmayı, TVNET’in yanı sıra S Sport Plus’tan da takip edebilirsiniz.

Suudi Arabistan Ligi’nin Kalan Bölümü TVNET’ten Şifresiz Yayınlanacak

TVNET YouTube kanalından Suudi Arabistan Ligi’ne dair bir video paylaşıldı. Suudi Arabistan Ligi’nin kalan bölümünün TVNET’ten şifresiz yayınlanacağı açıklandı. Öte yandan ilk maçın da Cristiano Ronaldo’nun formasını giydiği Al Nassr ile alt sıralardan kurtulmaya çalışan Al İttifak arasında olacağı belirtildi. TVNET’in yaptığı paylaşım şu şekildeydi:

Suudi Arabistan Ligi'nin kalan maçları TVNET ekranlarında şifresiz yayınlanacak. Dev heyecan, Ronaldolu Al Nassr ile Al İttifak arasında oynanacak müsabaka ile başlayacak. Pazar günü 20.30'da oynanacak Al Nassr-Al İttifak maçı, TVNET’ten canlı yayınlanacak.  Ayrıca mücadeleyi 102.0 frekansında TVNET Radyo'da canlı olarak dinleyebilirsiniz.

Şifresiz Maç Yayını Eksiği Gideriliyor

Geçtiğimiz yıllarda Türkiye’de birçok mücadele şifresiz ekranlara geliyordu. Ancak son dönemde yayın hakları daha çok şifreli kanalların elinde. Bu da ücretsiz maç izleme imkanını neredeyse ortadan kaldırıyor.

2022/23 sezonunda A Spor, hemen hemen her hafta Serie A’dan bir mücadeleyi şifresiz ekranlara getiriyor. TV8,5 da İngiltere Championship, UEFA Avrupa Ligi, Şampiyonlar Ligi ve UEFA Konferans Ligi maçlarını zaman zaman şifresiz yayınlıyor. Futbolda şifresiz maç yayınları daha çok bu iki kanal üzerinden şekilleniyor. Zaman zaman Tivibu Spor ve TV100 İskoçya Premiership maçlarını şifresiz yayınlasa da bu yayınlar düzenli devam etmiyor. TVNET’in Suudi Arabistan Ligi yayın haklarını almasıyla şifresiz maçlar listesine yenileri eklenmiş oldu. Önümüzdeki dönemde farklı kanalların da maç yayını konusunda girişimde bulunması bekleniyor.