28’inci Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupası TRT Spor Yıldız’da

25.12.2022 - 21:08

28’inci Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupası TRT Spor Yıldız’da

Fenerbahçe ile Çukurova Basket Yenişehir Belediyesi arasında oynanacak Cumhurbaşkanlığı kupasının yayıncısı belli oldu. 28 Aralık Çarşamba günü 19.00’daki 28’inci Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupası, TRT Spor Yıldız’da sahibini buluyor. Fenerbahçe ile Yenişehir Belediyesi arasındaki bu keyifli mücadeleyi, TRT Spor Yıldız ekranlarından takip edebilirsiniz.

Bu sezonun en büyük şampiyonluk adaylarından Fenerbahçe ile Yenişehir Belediyesi, Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda kozlarını paylaşıyor. Fenerbahçe-Yenişehir Belediyesi 28’inci Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupası mücadelesi, TRT Spor Yıldız’dan naklen yayınlanıyor. Çarşamba 19.00’daki mücadeleyi, TRT Spor Yıldız ekranlarından takip edebilirsiniz.

Son 10 Resmi Maçında Sadece Bir Kez Kaybeden İki Ekip

Sezona katıldıkları her turnuvada şampiyonluk iddiasıyla giriş yapan Fenerbahçe ve Yenişehir Belediyesi, sezonun ortasına gelirken form durumlarını yükseltti. Fenerbahçe, son 10 maçta sadece ligde Nesibe Aydın’a mağlup oldu. Son 10 maçın 9’unu kazanan Fenerbahçe, Euroleague’de ve ligde şampiyonluk hedefliyor.

Yenişehir Belediyesi, sezon başında İspanya’da bir zehirlenme vakasıyla karşılaşmış ve birkaç mücadele bu sorunun etkileriyle yüzleşmek durumunda kalmıştı. Yavaş yavaş form grafiğini yükselten Yenişehir Belediyesi, son 10 maçında sadece Euroleague Schio deplasmanında mağlup oldu. 

1 kadınlar cb 25.12.22.png      

Fenerbahçe Rakibine Üstünlük Kurdu

Fenerbahçe, geçtiğimiz yıl final serisinde Yenişehir Belediyesi ile karşılaştı ve bu maçların tamamını kazanarak 3-0 ile şampiyonluğa uzandı. Sezonun ilk maçında da Yenişehir Belediyesi ile karşılaşan Sarı Lacivertliler, rakibini uzatmalar sonunda mağlup etmeyi başararak sezona galibiyetle giriş yaptı.

İki ekip arasında oynanan son 5 maçı da kazanan Fenerbahçe, rakibine en son geçtiğimiz yıl Türkiye Kupası finalinde kaybetti. O mücadeleyi kazanan Yenişehir Belediyesi, Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda oynama hakkını elde etti.

Oynanan son 15 maçta sadece 2 kez rakibine kaybeden Fenerbahçe, Yenişehir Belediyesi’ni bir kez daha geçerek kupaya uzanmak istiyor. Yenişehir Belediyesi ise geçtiğimiz sezon Türkiye Kupası finalinde olduğu gibi Fenerbahçe’yi mağlup ederek müzesine bir kupa daha ekleme hesapları yapıyor. Fenerbahçe ile Yenişehir Belediyesi arasındaki Cumhurbaşkanlığı Kupası mücadelesini, Çarşamba 19.00’dan itibaren TRT Spor Yıldız’dan izleyebilirsiniz.