Sine Çakır Kimdir, Nereli, Hangi Kanalda Program Yapıyor?

21.12.2022 - 08:11

Sine Çakır Kimdir, Nereli, Hangi Kanalda Program Yapıyor?

Bein Sports’un en beğenilen sunucularından biri olan Sine Çakır, uzun senelerden bu yana kanal bünyesinde istikrarlı bir şekilde çalışmaya devam ediyor. Önemli bir fan kitlesi bulunan Sine Çakır’ın kim olduğunu bu içeriğimizde mercek altına alacağız. Bu doğrultuda “Sine Çakır kimdir, Sine Çakır kaç yaşında, Sine Çakır hangi kanalda program yapıyor, Sine Çakır nereli, Sine Çakır evli mi?” gibi sorulara yanıtlar vermeye çalışacağız.

sine çakır 

Sine Çakır Kimdir?

 sine çakır bein

Hem güzelliği hem de başarılı sunumlarıyla fark yaratan spor spikerlerinden biri olan Sine Çakır hakkında pek çok sorgulama gerçekleştiriliyor. Dilerseniz ünlü spikerin yaşamından önemli kesitleri maddeler halinde görelim:

  • Sine Çakır, akademik kariyeri için tercihini İstanbul Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden yana kullandı.
  • Henüz üniversitede öğrenciyken bile Cnn Türk bünyesinde ilk televizyon deneyimini elde etti.
  • Bu üniversiteden 2005 senesinde başarılı bir şekilde mezun olan Sine Çakır, İstanbul Sanayi Odası’nın Avrupa Birliği projelerinde kendine yer buldu.
  • 2007 senesinde ise CSA Global Publishing firmasında proje yöneticisi pozisyonunda çalıştı.
  • Bu iş sonrasında Amerika’ya gitti ve özel olarak İngilizce dersleri aldı.
  • Burada geçen 3 senenin ardından yurda döndü. 2010 senesinde Dialog Sunuculuk Okulu kapsamında diksiyon eğitimi aldı. Hemen sonrasında ise Öztürk Pekin ile beraber diksiyon/spor spikerliği gibi konularda özel olarak çalışmalar yürüttü.
  • 2011 senesinden bu yana önce Lig Tv, daha sonra ise Bein Sports kapsamında sunuculuk ile spikerlik yapmaya devam etti.
  • Oldukça iyi düzeyde İngilizce konuşan başarılı spiker, kendisi gibi medya alanında faaliyetler gösteren Kaya Hayse ile evlidir.

Sine Çakır Nereli?

Sine Çakır’ın nereli olduğuna dair somut bir bilgi kaynağı söz konusu değil ancak eğitim ve iş yaşamının tamamı İstanbul şehrinde geçmiştir. Güzel sunucu hala İstanbul’da yaşamaya devam ediyor.

Sine Çakır Hangi Programı Sunuyor?

 sine çakır program

Bein Sports’un popüler ismi Sine Çakır, çeşitli dönemlerde spikerlik, editörlük, moderatörlük ya da sunuculuk görevlerini üstlenmiştir. Yeni sezonda Sine Çakır, Bein Sports’ta “Bein Haftasonu” isimli programı sunuyor. Geçen sezon ise hafta içi her sabah 07.00-09.00 saatleri arasında “Yenigün” isimli programa imzasını atıyordu.

Sine Çakır Sosyal Medya Hesapları

Sine Çakır sosyal medya hesapları üzerinden hem aile yaşamına dair postlar paylaşıyor hem de programlarına dair güncel bilgileri takipçilerine sunuyor. Sine Çakır’ın 1700 takipçili Twitter hesabına buradan, 11 bin takipçili Instagram hesabına ise buradan ulaşabilirsiniz.