Türkiye-İskoçya Hazırlık Maçı TRT 1’de

14.11.2022 - 08:02

Türkiye-İskoçya Hazırlık Maçı TRT 1’de

Dünya Kupası öncesinde birçok takım hazırlık maçlarına imza atıyor. Bu süreçte iki hazırlık maçına çıkacak Türkiye, ilk maçta İskoçya’yı konuk ediyor. Çarşamba 20.00’deki Türkiye-İskoçya hazırlık maçı, TRT 1’de futbolseverlerle buluşuyor.

Türkiye, Dünya Kupası öncesinde iki hazırlık maçı yapacak. 2024 Avrupa Şampiyonası elemelerine hazırlanan Türkiye ilk önce İskoçya ile ardından Çekya ile kozlarını paylaşacak. Türkiye’nin İskoçya ile oynayacağı hazırlık maçı TRT 1’den naklen yayınlanacak.

4 İsim İlk Kez Kadroda

Türkiye’nin İskoçya ve Çekya ile oynayacağı hazırlık maçlarının kadrosu belli oldu. Arda Güler, Tayyip Talha Sunuç, Samet Akaydın ve Emirhan İlkhan ilk kez milli takım kadrosuna davet aldı. Türkiye’nin İskoçya ve Çekya karşısında mücadele edeceği kadro şu şekilde:

  • Kaleci: Altay Bayındır (Fenerbahçe), Doğan Alemdar (Rennes), Uğurcan Çakır (Trabzonspor)
  • Defans: Onur Bulut (Yukatel Kayserispor), Zeki Çelik (Roma), Cenk Özkaçar (Valencia), Çağlar Söyüncü (Leicester City), Merih Demiral (Atalanta), Ozan Kabak (Hoffenheim), Samet Akaydın (Adana Demirspor), Tayyip Sanuç (Beşiktaş), Eren Elmalı (Trabzonspor), Ferdi Kadıoğlu (Fenerbahçe)
  • Orta saha ve forvet: Cengiz Ünder (Olimpik Marsilya), Emre Mor, İsmail Yüksek, İrfan Can Kahveci, Arda Güler (Fenerbahçe), Berkay Özcan, Deniz Türüç (Medipol Başakşehir), Emirhan İlkhan (Torino), Hakan Çalhanoğlu (Inter), Salih Özcan (Borussia Dortmund), Orkun Kökçü (Feyenoord), Doğukan Sinik (Hull City), Kerem Aktürkoğlu (Galatasaray), Cenk Tosun (Beşiktaş), Enes Ünal (Getafe), Umut Bozok (Trabzonspor)

1 tür iskoç 14.11.2022.webp      

Karşılaşma Diyarbakır’da

Son dönemde Türkiye’nin iç sahada oynadığı maçlar genellikle İstanbul’da futbolseverlerle buluşuyordu. Öncesinde ise Konya ve Eskişehir’de milli maçlar oynanmıştı. Türkiye’nin maç oynadığı statlar arasına Diyarbakır da eklendi. İskoçya mücadelesinin Diyarbakır’da oynanacağı açıklandı.

Türkiye, hazırlıklarına Pazartesi günü başlayacak ve antrenmanın ilk 30 dakikası basına açık yapılacak. Salı günü Diyarbakır’a hareket edecek milli takım, burada da 30 dakikası basına açık bir antrenman gerçekleştirecek. Ayrıca Salı günü 18.15’te Stefan Kuntz bir basın toplantısı düzenleyecek. Çarşamba 20.00’de ise Türkiye, hazırlık maçında İskoçya ile karşılaşacak. Bu karşılaşmayı TRT 1 ekranlarından izleyebilirsiniz.