Juan Mata Kimdir, Kaç Yaşında, Hangi Mevkide Oynuyor?

09.09.2022 - 08:34

Juan Mata Kimdir, Kaç Yaşında, Hangi Mevkide Oynuyor?

Galatasaray, yaptığı flaş hamlelerle yaz transfer döneminin açık ara şampiyonu oldu. Transfer döneminin son haftasında birçok önemli transferi üst üste açıklayan Galatasaray, sabırlı davranmanın karşılığını almış görünüyor. Yönetim Icardi transferini açıkladıktan birkaç saat sonra bu kez de Juan Mata ile anlaşma sağlandığını duyurdu. Peki Galatasaray’ın yeni transferi Juan Mata kimdir? Juan Mata kaç yaşında? Juan Mata hangi takımlarda oynadı? Juan Mata hangi mevkide oynuyor? Bu ve benzer soruların yanıtlarını içeriğimizde bulabilirsiniz.

mata transfer

Juan Mata Kimdir, Hangi Pozisyonda Oynuyor?

mata manchester

Galatasaray yaptığı transferlerle futbol kamuoyuna tam anlamıyla damga vurdu. Yaz döneminde takımı önemli isimlerle güçlendiren ekip, bu isimlere şimdi de Juan Mata gibi bir yıldızı eklemeyi başardı. Chelsea, Manchester United, Valencia gibi takımlarda forma giyen Juan Mata 28 Nisan 1988 yılında dünyaya geldi. İspanya doğumlu oyuncu 1.70 cm boyundadır. Sol ayağını etkili şekilde kullanan Mata, genel olarak 10 numara olarak bilinen pozisyonda oynuyor. Burgos doğumlu oyuncu sadece kulüp takımlarında değil aynı zamanda İspanya Milli Takımı’ndaki etkili futboluyla da büyük beğeni topladı. 34 yaşındaki yıldız ismi bundan sonra artık Spor Toto Süper Lig çatısı altında izleme şansı bulacağız.

Juan Mata Kariyeri

mata galatasaray transfer

Transferi Galatasaray’da olumlu bir etki yaratan Juan Mata’nın hem gol hem de asistleriyle beklentilere yanıt vermesi bekleniyor. Juan Mata’nın başarılarla dolu olan kariyerini gelin kısaca anımsayalım.

  • Juan Mata futbol kariyerine Real Oviedo takımında başladı. Bu, aynı zamanda eski bir futbolcu olan babasının da takımıydı.
  • Henüz 15 yaşındayken Real Madrid altyapısına transfer oldu. Ufak takımlarda hızlı bir gelişim sergiledi.
  • Real Madrid’in B takımında 65 maçta 10 gol kaydetti.
  • 2007 yılında Real Madrid’den Valencia’ya transfer oldu. Burada oynadığı futbolla kendisini dünya futboluna tanıtma şansı buldu.
  • Özellikle Vicente’nin sakatlıklarından iyi yararlandı ve düzenli olarak ilk 11’de kendine yer buldu.
  • Bu takımda 4 sezon boyunca 129 defa forma giydi. Bu maçlarda toplamda 33 gol kaydetti.
  • 2011 yılının ağustos ayında Premier Lig’in yolunu tuttu. Chelsea ile ciddi bir bonservis bedeli karşısında anlaşan Mata, gelir gelmez 10 numarayı üstüne geçirdi.
  • Chelsea ile kariyerinde zirve yaparak UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu kazanma şansı yakaladı.
  • Maviler’de 3 sezon boyunca toplamda 82 maçta sahaya çıktı. İspanyol forvet 18 golle adından söz ettirdi.
  • 2014 yılında Manchester United’a transfer olan Juan Mata, tam 8 sezondur düzenli olarak bu takımın bir parçası olmayı başardı. 2014-2022 yılları arasında İspanyol yıldız, 196 kez sahada yer aldı ve 34 gol kaydetti.
  • İspanya Milli Takımı’nda futbol severler kendisini 41 defa izleme şansı buldu.

Juan Mata Sosyal Medya Hesapları

Juan Mata’nın Instagram hesabını 6.4 milyon kişi takip ediyor. Oyuncunun Instagram hesabını takip etmek için bağlantıyı tıklayabilirsiniz. Mata’nın 7.9 milyon takipçili Twitter hesabını takip etmek isteyenler ise buradan ulaşabilir.

Juan Mata’nın Eşi

mata kız arkadaşı

Galatasaray’ın çiçeği burnunda transferi Juan Mata, İsveçli Evelina Kamph ile uzun zamandır birlikte. İkilinin ilişkileri 2014 yılından bu yana devam ediyor. Evelina Kamph’ın güncel Instagram hesabına ulaşmak isteyenler burayı tıklayabilir. Güzel ismi şu anda Instagram’da 8 bin kişi takip ediyor.