Artem Dzyuba Kimdir, Kaç Yaşında, Hangi Mevkide Oynuyor?

05.07.2022 - 08:15

Artem Dzyuba Kimdir, Kaç Yaşında, Hangi Mevkide Oynuyor?

Fenerbahçe yeni sezon kapsamında transferlerini neticelendirmeye çalışıyor. Sarı lacivertliler, santrafor pozisyonu için Rus futbolcu Artem Dzyuba’nın peşine düşmüş durumda. 33 yaşındaki futbolcuyla anlaşmaya oldukça yakın olan Fenerbahçe, bu transferi Jesus’un isteği doğrultusunda gerçekleştirecek. Artem Dzyuba’nın camiada yoğun bir şekilde dillendirilmesinden sonra özellikle Fenerbahçeli taraftarlar internet üzerinden yıldız oyuncuya dair aramalar gerçekleştirmeye başladı. Şu sıralar, Rus oyuncuya dair yapılan trend aramalar şu şekilde: Dzyuba kimdir, Dzyuba kaç yaşında, Dzyuba hangi mevkide oynuyor, Dzyuba sosyal medya hesabı, Dzyuba Fenerbahçe transfer. Oyuncunun kariyerinden özel notları sizler için toparlamaya çalıştık.

Artem Dzyuba Kimdir, Hangi Pozisyonda Oynuyor?

Bu seneye mutlak şampiyonluk hedefi ile girmek isteyen Fenerbahçe, Jesus liderliğinde fark yaratan transferlere imza atıyor. Yaz kampının başında Lincoln ve Bruma’yı renklerine bağlayan takım, son olarak geçen sezona damga vuran Emre Mor’u kadroya dahil etti. Hazırlık maçlarında iyi bir görüntü çizen ve şu ana dek henüz yenilgi görmeyen Fenerbahçe, bir an önce santrafor belirsizliğini çözmek istiyor. Yönetim geçtiğimiz senelerde olduğu gibi bu sene de forvet transferini geciktirirse, muhtemelen taraftarlar bu duruma ciddi bir tepki koyacak. Sosyal medyada sarı lacivertli takımın taraftarları, Dinamo Kiev maçı öncesinde Dzyuba transferinin noktalanması gerektiğini belirtiyor. Host Capital Sports muhabiri Alan Moore, bu hafta Fenerbahçe’nin Rus futbolcu ile anlaştığını yazdı. Dzyuba’nın Zenit ile sözleşmesinin sona ermesi ve en önemlisi Rus savaşından dolayı birçok futbolcunun ülkeden ayrılmak istemesi, transferin gerçekleşme olasılığını güçlendiriyor. Yıldız oyuncu santrafor pozisyonunda görev alıyor. Geçen sene Zenit ile beraber toplamda 39 maçta forma şansı giydi ve 13 gol 10 asistlik bir performansa imza attı.

Artem Dzyuba Kariyeri

Adı Fenerbahçe ile ciddi bir şekilde anılmaya başlanan Artem Dzyuba sadece Zenit için değil Rusya milli takımı için de oldukça önemli bir isim. 33 yaşındaki Rus futbolcunun kariyerini sizler için maddeler halinde sıraladık:

  • 22 Ağustos 1988 yılında Rusya’da dünyaya gelen Artem Dzyuba, profesyonel futbol kariyerine 2006 senesinde başladı. O sene ilk olarak Spartak Moskova takımında forma giydi.
  • Spartak Moskova takımında tam 9 sene boyunca forma giymeye devam etti.
  • Bu süreçte resmi anlamda 126 maçta forma giyme şansı buldu. Bu maçlarda ise 26 gole katkı sundu.
  • 2009-2010 senesinde bir başka Rus takımı olan Tom Tomsk takımına kiralandı. Bu takımda da 34 maçta oynayıp 13 gole imza attı.
  • 2013-2015 yılları arasında ise Rostov takımında oynadı ve bu takım adına da 18 gol atmayı başardı.
  • Son olarak Zenit forması giyen yıldız forvet, 164 maçta kendine yer buldu. Bu süreçte ise bulduğu 79 golle yıldızlaştı. Zenit’te oynadığı dönemde bir süre Arsenal Tula takımına kiralandı.
  • Kariyerinde 400’e yakın maçta forma giyen başarılı oyuncu Rus milli takımında da önemli izler bıraktı. Dzyuba tam 55 kez milli oldu ve bu maçlarda 30 gol buldu.

Artem Dzyuba Sosyal Medya Hesapları

Fenerbahçe taraftarları Dzyuba transfer haberleri geldikten sonra yıldız oyuncunun sosyal medya hesaplarını takibe almaya başladı. Artem Dzyuba’nın Twitter’da herhangi bir hesabı bulunmuyor. 1.1 milyon takipçili Instagram hesabına ise buradan ulaşabilirsiniz.

Artem Dzyuba Sevgilisi

Artem Dzyuba’nın sevgilisi var mı ya da Artem Dzyuba evli mi gibi sorular, bu hafta futbol severler tarafından yoğun şekilde araştırılıyor. Rus futbolcu Dzyuba’nın evli olduğu biliniyor. Oyuncunun eşi olan Kristina Dzyuba’nın Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.