Nemanja Bjelica Kimdir, Kaç Yaşında, Hangi Mevkide Oynuyor?

02.07.2022 - 13:56

Nemanja Bjelica Kimdir, Kaç Yaşında, Hangi Mevkide Oynuyor?

Fenerbahçe Beko’da heyecan verici bir transfer gelişmesi yaşanıyor. Hem Sırbistan milli takımının hem de Golden State’in yıldız oyuncusu Fenerbahçe Beko’ya gelmeye oldukça yakın. Sosyal medyada dolaşıma giren habere göre “Profesör” lakablı Nemanja Bjelica, Avrupa’ya dönmeye sıcak bakıyor. Avrupa’dan birçok teklif almasına rağmen yıldız ismin tercihini eski kulübü olan Fenerbahçe Beko’dan yana kullanacağı iddia ediliyor. Bjelica’nın transfer gündeminde kendine yer bulmasından sonra taraftarlar internet üzerinde, “Bjelica kimdir, Bjelica kaç yaşında, Bjelica hangi mevkide oynuyor, Bjelica sosyal medya hesabı” gibi arama sonuçlarına yöneliyor. Nemanja Bjelica hakkında merak edilen soruları sizler için yanıtladık.

nemanja golden state

Nemanja Bjelica Kimdir, Hangi Pozisyonda Oynuyor?

Sırbistan kökenli Nemanja Bjelica, 9 Mayıs 1988 tarihinde Belgrad şehrinde doğdu. Sırbistan’ın son dönemde yetiştirdiği en büyük yeteneklerden biri olan Nemanja Bjelica, 34 yaşında. Temel olarak uzun forvet pozisyonunda oynamasına rağmen farklı pozisyonlarda da oynamaya oldukça uygun. Özellikle şutları, ribaund becerisi, oyun zekası ve Euro step konusundaki becerileri ile fark yaratan Nemanja Bjelica, NBA’e gittikten sonra fiziksel anlamda da epey gelişti. Kimi basketbol otoriteleri bu durumun Nemanja Bjelica’nin oyununu olumsuz yönde etkilediğini savunuyor. Fakat Sırp yıldız, bu gelişim sayesinde eskiye nazaran ikili mücadelelerde çok daha avantajlı bir duruma ulaştı. Profesör lakaplı oyuncunun Fenerbahçe Beko’ya gelecek olması, aynı pozisyonda oynayan Polonara ile yolların büyük olasılıkla ayrılması anlamına geliyor. Ayrıca Fenerbahçe bu transferden sonra Peters dosyasını da rafa kaldırmış olabilir. Fenerbahçe Beko’nun Nemanja Bjelica ile anlaştığı haberini dün ilk kez basketbol spikeri ve yorumcusu Uğur Ozan Solak, kendi sosyal medya hesabından duyurdu. Solak, daha önce de benzer transferleri kişisel hesabından duyurmuştu. Genel olarak güvenilir bir kaynak olmasından dolayı, söz konusu tweet taraftarlarda büyük bir heyecan yarattı.

Nemanja Bjelica Kariyeri

bjelica fenerbahçe transfer

İsmi bu aralar eski takımı Fenerbahçe Beko ile ciddi ciddi anılmaya başlayan Nemanja Bjelica, soğukkanlı yapısı ve özgüveni ile dikkat çekiyor. Fenerbahçe Beko’ya ciddi anlamda güç katabilecek biri olan Nemanja Bjelica’nın kariyerinden öne çıkan satır başlarına birlikte bakalım:

  • Nemanja Bjelica profesyonel anlamda kariyerine Avusturya temsilcisi olan Arkadia Traiskirchen Lions takımında başladı.
  • Burada müthiş bir sezon geçirdikten sonra kendi ülkesinin takımı olan Kızılyıldız, Bjelica’yı keşfetti.
  • Kızılyıldız ile Adriyatik Ligi’nde oynama şansı buldu. O dönem EuroCup kapsamında mücadele eden takımına önemli bir katkı sundu.
  • Kızılyıldız takımında 2 sene oynadıktan sonra NBA’in dikkatini çekmeyi başardı. Washington 2010 seçmelerinde Sırp yıldızı draft etti. Hakları bir süre sonra Minnesota’ya geçti.
  • 2010 senesine İspanya’nın Caja Laboral takımına transfer oldu. Özellikle ikinci senesinde etkileyici istatistiklere ulaştı.
  • 2013 senesinin yazında Obradovic önderliğindeki Fenerbahçe Beko’ya transfer oldu.
  • Eurolig’de 2014 2015 normal sezonunun MVP’si seçilmiştir. Aynı sezon Fenerbahçe adına en iyi 5’e seçilmiştir.
  • 2015-2018 yılları arasında Minnesota takımında forma giymiştir. Daha sonra Sacramento Kings ve Golden State takımlarının formasını giymiştir.
  • Bu sene Golden State takımıyla şampiyon olma başarısı göstermiştir.

Nemanja Bjelica Sosyal Medya Hesapları

Fenerbahçe Beko’nun büyük ölçüde anlaşma sağladığı Nemanja Bjelica’nın sosyal medya hesapları, taraftarlar tarafından araştırılıyor. Sırp oyuncunun 150 bin takipçili bir Instagram hesabı bulunuyor. Söz konusu hesaba buradan ulaşabilirsiniz. Öte yandan Bjelica’nın 47 bin takipçili Twitter hesabı için de bu bağlantıyı kullanabilirsiniz.