BEDAVA CANLI İZLE 661. Kırkpınar Yağlı Güreşleri TRT Spor LİNK

02.07.2022 - 07:57

BEDAVA CANLI İZLE 661. Kırkpınar Yağlı Güreşleri TRT Spor LİNK

Bu yıl 661'ncisi düzenlenen tarihi organizasyon Kırkpınar Yağlı Güreşleri, güreşseverleri ekran başına topluyor. Üç gün sürecek Kırkpınar'da altın kemeri başpehlivan, Pazar günü belli olacak. Tarihi etkinlik öncesi öne çıkan arama sonuçlarını şu şekilde sıralayabiliriz: Kırkpınar izle, Yağlı Güreş izle, Kırkpınar Yağlı Güreşleri canlı izle, Kırkpınar yağlı güreşleri bedava izle, TRT Spor canlı izle,  TRT Spor link. Kırkpınar  öncesi notları içeriğimizin devamında bulabilirsiniz.

KIRKPINAR YAĞLI GÜREŞLERİNİ CANLI İZLEMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN

Edirne Belediyesinin Hazırladığı Kırkpınar Görseli

Kırkpınar Yağlı Güreşleri Canlı Yayın Linki

Kırkpınar Yağlı Güreşleri İzleme Linki Güreşseverlerin heyecanla takip ettiği Kırkpınar Yağlı Güreşleri, TRT Spor kanalından yayınlanacak.

661. Kırkpınar Yağlı Güreşleri Canlı Takip

661. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ni televizyondan canlı izleme imkanı olmayan güreşseverler, etkinlik ile alakalı gelişmeleri Edirne Belediyesi'nin hazırladığı resmi Kırkpınar sayfasından takip edebilirler.

KIRKPINAR YAĞLI GÜREŞLERİ CANLI TAKİP

Altın Kemeri Kim Kazanacak?

Kırkpınar Altın Kemer

Tarihi yağlı güreş organizasyonu Kırkpınar'da zaferi elde edecek olan baş pahlivan, bir sene boyunca taşıyacağı altın kemerin sahibi olacak. Bu yıl 661'ncisi düzenlenecek olan Kırkpınar'da altın kemer uygulaması ilk olarak 1939 yılında verilmeye başlandı. Kurtdereli Mehmet Pehlivan'ın vefatı üzerine başlanan altın kemer uygulamasında, Kırkpınar'ı kazanan baş pehlivanın ismi, o senenin altın kemerine yazılmaktadır. Altın kemeri 3 defa üst üste kazanan pehlivan, kemere ömürlük olarak sahip olma hakkı kazanmaktadır. Kemer 22 ayar altından yapılmaktadır ve 1400 gramlık ağırlığa sahiptir.

Ali Gürbüz Altın Kemeri 4 Kez Kazandı

Ali Gürbüz Seremonide

Kırkpınar Yağlı Güreşleri tarihinde Ali Gürbüz, altın kemeri tam 4 kez kazanarak etkinliğe damgasını vurdu. Ali Gürbüz, 2011, 2012, 2019 ve 2021 yıllarında altın kemeri kazandı. Son baş pehlivan unvanını da taşıyan Ali Gürbüz, Kırkpınar'ın unutulmazları arasında yer alıyor. Farklı boylarda 2475 güreşçinin mücadele edeceği organizasyonda, 54 güreşçi ise baş pehlivanlık için mücadele verecek. Altın kemerin sahibi, 3 Temmuz Pazar günü belli olacak.