Javier Pastore Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli, Hangi Pozisyonda Forma Giyiyor?

29.06.2022 - 22:04

Javier Pastore Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli, Hangi Pozisyonda Forma Giyiyor?

Galatasaray’da teknik direktör Okan Buruk’un işbaşı yapmasının ardından listedeki transferle ilgili çalışmalar da hız kazandı. Geçtiğimiz sezon yaşadığı hayal kırıklığını geride bırakmak isteyen Aslan, transfer çalışmalarına son sürat devam ediyor. Takımıyla sözleşmesi sona eren Javier Pastore, orta sahayı güçlendirmek isteyen sarı kırmızılıların yeni hedefi oldu. Peki Javier Pastore kimdir, kaç yaşında, nereli, hangi mevkide oynuyor?

Galatasaray’da büyük değişim devam ediyor. Önce yeni başkanını seçen sonra da teknik direktörlük koltuğuna eski oyuncusu Okan Buruk’u oturtan Aslan, transferde de hata yapmak istemiyor. Orta sahadaki oyuncu çeşitliliğini artırmak isteyen sarı kırmızılılar, geçtiğimiz sezon La Liga’da forma giyen Javier Pastore’yi kadrosuna katmak için çabalıyor. Peki Pastore kimdir?

Javier Pastore Kimdir, Hangi Mevkide Oynuyor?

Javier Pastore

Javier Pastore 20 Haziran 1989 doğumlu. 1.87 boyundaki Pastore, Arjantinli. On numara pozisyonunda görev yapa oyuncu, sol kanat ve merkez orta saha pozisyonlarında da forma giyebiliyor. Sağ ayaklı oyuncu geçtiğimiz sezonu La Liga ekibi Elche’de geçirdi. 33 yaşındaki oyucu aynı zamanda İtalya vatandaşı. Pastore'nin kariyerinde 5 Fransa şampiyonluğu bulunuyor.

Javier Pastore’nin Kariyeri

Javier Pastore

Javier Pastore’nin Kariyeri

Javier Pastore futbola ülkesi Arjantin’de başladı. 2009’da Avrupa’ya ayak bastı ve 7 milyon euro’ya Palermo’ya transfer oldu. 2 sezon sonra 42 milyon euro gibi astronomik bir bedelle Paris Saint Germain’in yolunu tutan oyuncu, 7 sene formasını giydiği Paris ekibinden 25 milyon euro’ya Roma’ya transfer oldu. Pastore geçtiğimiz sezonu Elche’de geçirdi.

2021-2022 sezonunda Elche formasıyla 15 maça çıkan Pastore gol ya asist yapamadı. Kariyerinde 434 maça çıkan Pastore, 73 gol ve 86 asist yapmayı başardı. Paris Saint Germain ile en iyi dönemini yaşayan oyuncu, bu formayla 100’den fazla gol katkısı yapmayı başardı. Pastore ülkesi Arjantin ile de 29 kez milli olmayı başardı. Transfermarkt’a göre oyuncunun güncel piyasa değeri 900 bin euro.

 
a