Fenerbahçe’nin Transfer Etmek İstediği Alberth Elis Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli, Hangi Mevkide Oynuyor?

29.06.2022 - 21:18

Fenerbahçe’nin Transfer Etmek İstediği Alberth Elis Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli, Hangi Mevkide Oynuyor?

Fenerbahçe, hocası Jorge Jesus’un istediği oyuncuları transfer edebilmek için büyük çaba sarf ediyor. Kadrosunu güçlendirip gelecek sezona hazır başlamak isteyen sarı lacivertli ekip, hücum hattına takviye yapmak için Alberth Elis’e yöneldi. Başka takımların da peşinde olduğu Elish, Fransa Ligue 1’de forma giyiyor. Peki Alberth Elis kimdir, nereli, kaç yaşında, hangi pozisyonda forma giyiyor.

Fenerbahçe’de transfer harekatı son sürat devam ediyor. Sezonu erken açacak olan sarı lacivertliler, Şampiyonlar Ligi elemelerine tam kadro çıkmak istiyor. Jorge Jesus’un listesindeki oyuncularla tek tek görüşen Fenerbahçe, son olarak Alberth Elis ile temasa geçti. Bordeaux forması giyen oyuncun başka talipleri de olması işleri zorlaştırsa da sarı lacivertliler bu transferi bitirmekte kararlı.

Alberth Elis

Alberth Elis Kimdir, Hangi Mevkide Oynuyor?

Alberth Elis 12 Şubat 1996 doğumlu. 26 yaşındaki oyuncu Honduraslı. 1.80 boyundaki oyuncu sağ kanatta forma giyiyor. Elis aynı zamanda hem sağ kanatta hem de santrafor pozisyonunda görev alabiliyor. Alberth Elis, geçtiğimiz sezonu Portekiz ekibi Boavista’da geçirdi. Genç oyuncunun takımı Bordeaux ile bir sezon daha sözleşmesi bulunuyor.

Alberth Elis’in Kariyeri

Alberth Elis

Alberth Elis futbola ülkesi Honduras’ta başladı. Oradan Meksika’nın yolunu tutan oyuncu, önce kiralık olarak yer aldığı ABD’nin Houston takımına 2 milyon euro bonservis bedeliyle transfer oldu. 2020’de Boavista’ya transfer olan oyuncu, Bordeaux’ta kiralık olarak forma giydi.

Alberth Elis 2021-2022 sezonunda Bordeaux formasıyla çıktığı 21 maçta 9 gol, 1 asist ile mücadele etti. Elish kariyerinde çıktığı 169 maçta, 55 gol ve 35 asiste imza attı. Genç oyuncu ülkesi Honduras formasıyla da 53 kez milli olurken 9  da gol atmayı başardı. Alberth Elis’in güncel piyasa değeri Transfermarkt’a göre 6,5 milyon euro.