Galatasaray Morgan Sanson Transferini Bitiriyor! Morgan Sanson Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli, Hangi Pozisyonda Oynuyor?

28.06.2022 - 23:12

Galatasaray Morgan Sanson Transferini Bitiriyor! Morgan Sanson Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli, Hangi Pozisyonda Oynuyor?

Galatasaray transferde bombayı patlatmaya hazırlanıyor. Yeni sezona güçlü bir kadro ile girmek isteyen Aslan, öncelikle orta sahaya takviye yapmanın peşinde. Sarı kırmızılılar Premier Lig’de forma giyen Morgan Sanson ile büyük ölçüde anlaştı. Son pürüzler de giderilirse Samson imzayı atacak. Peki Morgan Sanson kimdir, nereli, kaç yaşında, hangi mevkide oynuyor?

Galatasaray, kötü geçen sezonun ardından önümüzdeki sezon için işi şansa bırakmak istemiyor. Teknik direktörlük koltuğuna Okan Buruk’un oturduğu sarı kırmızılı ekipte transfer çalışmaları da aralıksız devam ediyor. Morgan Sanson ile ilgilenen ve kulübüyle pazarlıkta son aşamaya gelen Galatasaray, Aston Villa’da top koşturan yıldız oyuncuya imza attırmaya oldukça yakın.

Morgan Sanson Kimdir, Hangi Pozisyonda Oynuyor?

Morgan Sanson

Morgan Sanson 18 Aralık 1994 doğumlu. 1.80 boyundaki oyuncu Fransa doğumlu. 27 yaşındaki Samson, merkez orta saha olarak görev yapıyor ancak hem on numara hem de ön libero mevkilerinde de forma giyebiliyor. Sağ ayaklı oyuncu Premier Lig ekiplerinden Aston Villa’da forma giyiyor. Samson’un kulübüyle 2025 yılına kadar devam eden sözleşmesi bulunuyor.

Morgan Sanson’ın Kariyeri

Morgan Sanson

Morgan Sanson futbola ülkesi Fransa’da başladı ve Le Mans’ın altyapısında yetişti. 2013’te Montpellier’e transfer olan Samson, 2017 yılında 12 milyon euro’ya Marsilya’nın yolunu tuttu. Samson 2021’in ara transfer döneminde 15.8 milyon euro’ya Aston Villa’ya transfer oldu.

Sanson 2021-2022 sezonunda Aston Villa ile toplam 12 maça çıkabildi. Bu maçlarda gol katkısı yapamayan Sanson sadece 1 asist yapabildi. Sanson Premier Lig’de bir buçuk sezonda toplam 19 maçta forma şansı bulabildi. Fransa Ligue 1’de ise 220 maça çıkan oyuncu 35 gol ve 33 asist yapmayı başardı.

Morgan Sanson ülkesi Fransa’nın U21 takımında forma giyse de A milli olmayı başaramadı. Oyuncunun güncel piyasa değeri Transfermarkt’a göre 10 milyon euro.