Büyük Britanya-Türkiye Basketbol Dünya Kupası Grup Eleme Maçı NTV’de

28.06.2022 - 16:48

Büyük Britanya-Türkiye Basketbol Dünya Kupası Grup Eleme Maçı NTV’de

Büyük Britanya-Türkiye Basketbol Dünya Kupası grup eleme maçı NTV’de. Pazar 18.00’deki mücadeleyi, NTV ekranlarından takip edebilirsiniz.

Basketbol Dünya Kupası grup eleme mücadelesinde Türkiye, Büyük Britanya’nın konuğu oluyor. Gruptaki tüm karşılaşmaları ekranlara getiren NTV, bu mücadeleyi de naklen yayınlayacağını duyurdu. Pazar 18.00’deki Büyük Britanya-Türkiye Basketbol Dünya Kupası grup eleme maçını NTV ekranlarından takip edebilirsiniz.

Ergin Ataman Döneminin İlk Maçı

Türkiye’de geçtiğimiz sezonun son bölümünde bir koç değişikliği yaşandı. Olimpiyat Elemeleri öncesinde takımın başına geçen Orhun Ene’nin yerine Ergin Ataman göreve geldi. 
1 ergin ataman 28.6.2022.webp    
Görevi için çok umutlu olduğunu belirten Ataman, ilk hedefini Eylül ayındaki EuroBasket’te şampiyonluk şeklinde belirledi.
  
Belarus’un turnuva dışı kalmasıyla beraber, Dünya Kupası elemelerinde bir üst tura çıkmayı garantileyen Türkiye, bu maçı kazanarak bir sonraki tur için de avantajlı konuma geçmeyi hedefleyecek.

Aday Kadro Açıklandı

Türkiye’nin Büyük Britanya sınavı öncesinde aday kadro açıklandı. NBA’de forma giyen Cedi Osman, Furkan Korkmaz, Ömer Faruk Yurtseven ve Alperen Şengün’ün de dahil olduğu 22 kişilik aday kadro şu şekilde:

Buğrahan Tuncer, Shane Larkin, Yiğitcan Saybir, Egemen Güven (Anadolu Efes), Kartal Özmızrak (Bahçeşehir Koleji), Egehan Arna, Samet Yiğitoğlu (Beşiktaş Icrypex), Melih Mahmutoğlu, Metecan Birsen, Şehmus Hazer (Fenerbahçe Beko), Onuralp Bitim (Frutti Extra Bursaspor), Sadık Emir Kabaca (Galatasaray Nef), Berkan Durmaz (Pınar Karşıyaka), Muhsin Yaşar, Berk Uğurlu, Yiğit Arslan (TOFAŞ), Berk Demir (Türk Telekom), Cedi Osman (Cleveland Cavaliers), Sertaç Şanlı (Barcelona), Alperen Şengün (Houston Rockets), Ömer Faruk Yurtseven (Miami Heat), Furkan Korkmaz (Philadelphia 76ers).


Büyük Britanya Karşısında Namağlup

Türkiye ile Büyük Britanya daha önce 4 kez karşı karşıya geldi. 4 karşılaşmanın tamamını çift haneli farklarla kazanan Türkiye, rakibini bir kez daha mağlup ederek grubu 2 galibiyetle tamamlamak istiyor.

Türkiye ile Büyük Britanya arasındaki Basketbol Dünya Kupası grup eleme maçı, Pazar 18.00’den itibaren NTV’de.