Mariano Díaz Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli, Hangi Pozisyonda Oynuyor?

27.06.2022 - 22:44

Mariano Díaz Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli, Hangi Pozisyonda Oynuyor?

Fenerbahçe yeni sezona iddialı bir kadroyla giril yapmak istiyor. Jorge Jesus’un listesinde yer alan oyuncularla temas kuran sarı lacivertliler, erken açacağı sezona tüm yeni isimleri yetiştirmenin peşinde. Fenerbahçe’nin hedefindeki son isim Real Madrid’te forma giyen Mariano Diaz. Peki Mariano Diaz kimdir, kaç yaşında, nereli, hangi mevkide forma giyiyor?

Fenerbahçe transferde hız kesmiyor. Real Madrid’te forma giyen yıldız ismin peşindeki sarı lacivertliler, hücum hattını güçlendirerek sezona hazır girmeyi hedefliyor. Jesus’un da onay verdiği Mariano Diaz için girişimlerini sürdüren sarı lacivertli ekip, oyuncunun menajeriyle temas halinde.

Mariano Diaz Kimdir, Hangi Pozisyonda Oynuyor?

Mariano Diaz

Mariano Diaz 1 Ağustos 1993 doğumlu. 1.80 boyundaki oyuncu Dominik Cumhuriyeti vatandaşı. 28 yaşındaki oyuncu santrafor mevkiinde forma giyiyor. 2018’den bu yana Real Madrid kadrosunda yer alan Diaz’ın takımıyla 2023 yılına kadar sözleşmesi var. Aynı zamanda İspanya vatandaşı da olan oyuncu sağ ayağını kullanıyor.  Oyuncunun kariyerinde 2 Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu, 3 de La Liga şampiyonluğu bulunuyor.

Mariano Diaz’ın Kariyeri

Mariano Diaz

Mariano Diaz futbola İspanya’da başladı. Espanyol altyapısında yetişen oyuncu buradan Real Madrid’in yolunu tuttu. Alt seviyelerde genç takımlarda oynayarak kendini geliştiren oyuncu 2016’da Real Madrid’in A takımına kadar yükselmeyi başardı. 2017’de 8 milyon euro bedelle Fransa ligi ekiplerinden Lyon’a transfer olan Diaz, bir sene sonra Real Madrid’e geri döndü. 

2021-2022 sezonunda Real Madrid formasıyla 11 maça çıkan oyuncu 1 gol, 1 asist yapabildi. Lyon’da çıktığı 48 maçta 21 gol atan Diaz, Real Madrid formasıyla da 73 maçta 12 kez fileleri havalandırdı. 28 yaşındaki oyuncu Dominik Cumhuriyeti formasıyla da 1 kez milli oldu. Mariano Diaz’ın güncel piyasa değeri Transfermarkt’a göre 6 milyon euro.