Alec Peters Kimdir, Kaç Yaşında, Hangi Mevkide Oynuyor?

27.06.2022 - 16:35

Alec Peters Kimdir, Kaç Yaşında, Hangi Mevkide Oynuyor?

Fenerbahçe Beko transfer çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bu hafta içerisinde gelen ve giden oyuncuları resmi sosyal medya hesapları üzerinden tek tek açıklamaya başlayan sarı lacivertli ekipte kadro yavaş yavaş şekilleniyor. Wilbekin ve Jekiri’den sonra Fenerbahçe Beko’nun şimdi de Alec Peters’i açıklaması bekleniyor. Oyuncu ile transfer görüşmelerinde epey mesafe alan yönetim, bu transferi bitirmek üzere. Peters’in gündeme gelmesi ile beraber basketbol severler internette; Alec Peters kimdir, Alec Peters’in kariyeri, Alec Peters hangi takımlarda oynadı, Alec Peters Fenerbahçe Beko’ya mı geliyor ya da Alec Peters sosyal medya hesapları gibi arama sonuçlarına yöneliyor. Yıldız oyuncunun kariyerinden önemli notları sizler için bir araya getirdik.

Alec Peters Kimdir, Hangi Pozisyonda Oynuyor?

Fenerbahçe Beko transfer bombalarını üst üste patlatmaya başladı. Kuban’dan gelen Motley’den sonra yerli rotasyonunda kadrosunu Samet Geyik ile güçlendiren Fenerbahçe Beko, bu hafta iki önemli transfer açıklaması yaptı. Bunlardan biri Türk pasaportuna sahip olan Wilbekin diğeri ise bir dönem ülkemizde de oynayan Jekiri. Bu arada yeni koçu İtoudis ile kadrosunu şekillendirmeye çalışan takımda giden oyuncular da veda mesajları yayınlamaya başladı. Floyd, Starks, Ahmet, Barthel ve Vesely’den sonra şimdi de Henry takımdan ayrıldığını duygusal bir mesajla duyurdu. Bu durumda Nando De Colo’nun takımda kalma olasılığının güçlü olabileceği konuşuluyor. Fenerbahçe Beko, uzun forvet olan ve pota altında da son derece etkili bir isim olan Peters’i kadrosuna katmak istiyor. 2019  yılında Eurolig şampiyonluğu da yaşayan Peters, 13 Nisan 1995 doğumlu. 27 yaşındaki yıldız basketbolcu, bu sene Baskonia’da etkili istatistiklere imza attı. Peters 2.06 boyunda ve maçlarda 25 numarayı tercih ediyor.

Alec Peters Kariyeri

Bu seneki başarısıyla yeniden bir çıkış yakalayan Peters, Baskonia’nın en etkili isimlerinden biri olarak sezona damga vurdu. Peki Alec Peters kariyerinde hangi takımlarda oynadı, gelin kısaca göz atalım.

  • Amerikalı basketbolcu Alec Peters, kariyerine Valparaiso Üniversitesi’nde başladı.
  • Oyuncu 2013-2017 yılları arasında kolej basketbolunda deneyim kazandı.
  • Horizon League’de üç sene üst üste en iyi 5’e seçildi.
  • 2017 NBA Draftı kapsamında Phoenix tarafından 2. Tur 54’üncü basamaktan seçildi.
  • NBA’de toplamda 20 maçta forma giyme şansı buldu.
  • Aynı sene G League takımlarından biri olan Arizona Suns takımında oynadı.
  • 2018-2019 sezonunda Avrupa’ya açılma kararı aldı. İlk Avrupa deneyimini CSKA Moskova takımıyla yaşadı.
  • CSKA ile hem VTB hem de Eurolig şampiyonluğunu yaşadı.
  • CSKA Moskova’dan sonra ülkemizde Anadolu Efes forması giydi. Efes formasıyla Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı kazanma fırsatı buldu.
  • Anadolu Efes’teki kariyerinden sonra 2020 yılında İspanya’nın Baskonia takımına transfer oldu.

Alec Peters Sosyal Medya Hesapları

Fenerbahçe Beko’nun kıskacında olan Alec Peters’in sosyal medya hesapları, bu dönemde özellikle de sarı lacivertli basketbol severler tarafından sıklıkla araştırılıyor. ABD’li oyuncu genel olarak Instagram ve Twitter’da aktif. Oyuncu’nun 7500 takipçili Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz.  Peters’in 4600 takipçiye sahip olan Twitter sayfasına ulaşmak içinse burayı tıklamanız yeterli.