Joao Mario kimdir, Nereli, Kaç yaşında, Hangi Pozisyonda Oynuyor?

25.06.2022 - 22:30

Joao Mario Kimdir, Nereli, Kaç yaşında, Hangi Pozisyonda Oynuyor?

Galatarasay’da transfer çalışmaları son sürat devam ediyor. Cenk Ergün liderliğinde transferdeki hedeflerini bir an önce sonuca ulaştırmak isteyen sarı kırmızılılar, Benfica’nın yıldız ismi Joao Mario’ya kancayı takmış durumda. Yıldız oyuncun transferi kolay gözükmese de taraftarlar Joao Mario kimdir, kaç yaşında, hangi mevkide oynuyor sorularına yanıt arıyor.

Galatasaray Benficalı Joao Mario’yu kadrosuna katmak istiyor. Orta sahaya takviye yapmak isteyen Aslan, yeni başkanı ve yeni hocasıyla beraber kadrosunu da yenilemenin peşinde. Joao Mario’nun hocasının güvenini yeniden kazandığı ve Portekiz’de kalacağı konuşulsa da sarı kırmızılılar bu transferi sonuna kadar zorlamaya kararlı.

Joao Mario Kimdir, Hangi Mevkide Oynuyor?

Joao Mario

Joao Mario 19 Ocak 1993 doğumlu. Portekizli oyuncu ülkesinin takımlarından Benfica’da forma giyiyor. 1.79 boyundaki Mario, aynı zamanda Angola vatandaşı. Joao Mario merkez orta saha pozisyonunda görev yapsa da on numarada ve orta sahanın sağında da görev alabiliyor. Sağ ayaklı oyuncu geçtiğimiz sezonu Inter’den transfer olduğu Benfica’da geçirdi. Joao Mario’nun kulübüyle 2026’ya kadar sözleşmesi devam ediyor.

Joao Mario’nun Kariyeri

Joao Mario

Joao Mario futbola ülkesinde, Porto altyapısında başladı ve oradan Sporting CP altyapısına geçiş yaptı. Yıldız oyuncu asıl çıkışını, 2016 yılında henüz 23 yaşındayken Sporting’ten Inter’e 40 milyon euro’luk transferiyle yaptı. Inter’den yıllar içinde West Ham, Lokomotiv Moskova ve Sporting’e kiralanan oyuncu 2021’de bedelsiz olarak Benfica’nın yolunu tuttu.

2021-2022 sezonunda Benfica ile 45 maça çıkan Joao Mario, bu maçlarda 4 gol ve 7 asistle oynadı. Takımının değişmez oyuncusu olan Mario, bu maçların otuzunda merkez orta saha, dokuzunda ise on numara pozisyonunda forma giydi. İlk kez 2014’te milli olan oyuncu 50 kez A milli takım formasını giydi ve 2 de gol kaydetti. Transfermarkt’a göre oyuncunun güncel piyasa değeri 10 milyon euro.