Vinicius Souza Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli, Hangi Mevkide Oynuyor?

25.06.2022 - 23:06

Vinicius Souza Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli, Hangi Mevkide Oynuyor?

Sezonu erken açacak olan Fenerbahçe, yeni sezon hazırlıklarına erkenden başladı. Transferleri de Avrupa’daki eleme maçlarına yetiştirmek isteyen sarı lacivertliler, hocası Jorge Jesus’un alınmasını ısrarla istediği isimlere yönelmiş durumda. Vinicius Souza’ya teklif yapan ancak istediği cevabı alamayan Fenerbahçe, oyuncudan vazgeçmiş değil. Peki Vinicius Souza kimdir, nereli, kaç yaşında, hangi pozisyonda görev alıyor?

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi elemelerinde yer alacağı için sezonu erkenden açacak. Hazırlık kampına da erkenden başlayan ve hocası Jorge Jesus’un listesinde yer alan oyuncuları bir an önce bitirip sezonun ilk maçına yetiştirmek isteyen sarı lacivertliler, Vinicius Souza’nın peşini bırakmıyor. Fenerbahçeli taraftarlar da Vinicius Souza ile ilgili detayları merak ediyor.

Vinicius Souza Kimdir, Hangi Pozisyonda Oynuyor?

Vinicius Souza

Vinicius Souza 17 Haziran 1999 doğumlu. 23 yaşındaki Vinicius Souza, Belçika 2. Lig takımlarından Lommel SK oyuncusu ancak genç yıldız geçtiğimiz sezonu Belçika Jupiler Lig takımlarından Mechelen’de kiralık olarak tamamladı. 

Brezilyalı oyuncu 1.87 boyunda. Vinicius Souza merkez orta saha olarak görev yapsa da önlibero pozisyonunda da forma giyiyor. Sağ ayaklı oyuncunun takımıyla sözleşmesi 2025 yılına kadar devam ediyor.

Vinicius Souza’nın Kariyeri

Vinicius Souza

Vinicius Souza futbola ülkesi Flamengo’da başladı. Vinicius Souza 2020 yılında 2,5 milyon euro bedelle Belçika ligi takımı Lommel SK’ya transfer oldu. Geçtiğimiz sezonu Mechelen’de kiralık olarak geçiren oyuncunun güncel piyasa değeri 4,5 milyon euro. Takımıyla sözleşmesi devam eden Vinicius Souza’nın önümüzdeki sezon için talipleri oldukça fazla olduğu için satılmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Vinicius Souza 2021-2022 sezonunda takımı Mechelen ile 35 maça çıktı ve 2 gol, 1 asistlik katkı sağladı. Genç oyuncunun kariyerinde 57 maçı bulunuyor. Vinicius Souza ülkesinde alt yaş gruplarında milli takım formasını hiç giymedi.