Tonye Jekiri Kimdir, Kaç Yaşında, Hangi Mevkide Oynuyor?

24.06.2022 - 19:53

Tonye Jekiri Kimdir, Kaç Yaşında, Hangi Mevkide Oynuyor?

Fenerbahçe Beko yeni koçu İtoudis’i takımın başına getirdikten sonra transfer çalışmalarına hızlı bir şekilde başladı. Avrupa’da ses getirecek bir kadro kurmayı hedefleyen Fenerbahçe Beko, önümüzdeki sezon Eurolig arenasında mutlak suretle başarı istiyor. Vesely ile yollarını ayıran takım, bu sene yıldız oyununun yerini etkili bir isimle doldurma niyetinde. Bu anlamda en güçlü adaylardan birinin Tonje Jekiri olabileceği kulislerde konuşuluyor. Jekiri’nin Fenerbahçe Beko’ya transfer olma olasılığı, yabancı basında da kendine yer buldu. Peki Tonje Jekiri kimdir, kaç yaşında ve hangi pozisyonda oynuyor. Yıldız oyuncunun kariyerinden önemli notları sizler için derledik.

Tonye Jekiri Hangi Pozisyonda Oynuyor?

Fenerbahçe’nin transfer gündeminde yer alan Tonje Jekiri ile alakalı süreç, bu hafta Eurohoops kaynakları tarafından da doğrulandı. Fenerbahçe’nin özellikle Vesely’nin yerine almak istediği Jekiri, bir dönem Türkiye’de de oynadı. Oyuncuyu önce Banvit sonra da Gaziantep Basket takımlarında izleme şansı bulduk. Son olarak Rusya’da Unics Kazan formasıyla izlediğimiz oyuncu, pivot pozisyonunda oynuyor. 27 yaşındaki oyuncu geçen sene Eurolig arenasında 24 maçta forma giydi. Bu maçlarda 7.6 sayı ortalaması tutturan oyuncu, aynı zamanda 1.0 top çalma ortalamasına sahip. Vesely dışında Floyd ve Ahmet gibi uzunlarla da yollarını ayıran Fenerbahçe Beko için pivot bölgesi oldukça önemli. Nijeryalı pivot ile Fenerbahçe Beko’nun 2 yıllık bir sözleşme yapması bekleniyor. Tonje Jekiri 2.11’lik boyu ile pota altında son derece etkili bir isim.

Tonye Jekiri Kariyeri

Başarılı oyunuyla geçtiğimiz seneye damga vuran oyunculardan biri olan Jekiri, hem kulüp hem de milli takım kariyeri ile yıldızını parlatan isimlerden biri durumunda. Jekiri kolej döneminde Miami Hurricanes takımı için dört sezon oynadı. Oyuncu o dönem 8.6 ribaund ortalaması tutturmayı başardı. İlk profesyonel sözleşmesini ise Bandırma Kırmızı takımı ile beraber yaptı. Hemen sonrasında Belçika Ligi’nde Oostende takımıyla oynayan Jekiri, finallerin MVP’si seçildi. Daha sonraki macerasında ise Asvel ve Baskonia takımlarında forma şansı bulan oyuncu, son olarak Unics Kazan ile VTB ve Eurolig deneyimi elde etti. Rusya’daki malum durumdan dolayı uzun zamandır resmi maça çıkmayan oyuncunun Kazan’dan ayrılmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Tonye Jekiri Sosyal Medya Hesapları

Fenerbahçe Beko ile anlaşmaya oldukça yakın olan Tonye Jekiri’nin Twitter ve Instagram hesapları bulunuyor. Aşağıda oyuncunun her iki sosyal medya hesabını da bulabilirsiniz:

Instagram: https://www.instagram.com/tonyejekiri/

Twitter: https://twitter.com/tonyejekiri